نیویارک تایمز: عبدالله 'رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان' را از تویترش برداشت

شماری از روزنامه‌های بین‌المللی

  • نیویارک تایمز

روزنامۀ نیویارک تایمز در مورد حل جنجال سیاسی میان رهبران افغان نوشته است.

رئیس جمهور محمد اشرف غنی به روز یکشنبه با امضای موافقتنامۀ با رئیس اجرائیه پیشین عبدالله عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه ملی و سهم ۵۰ درصدی در کابینه را به وی واگذار کرد.

به نوشتۀ نیویارک تایمز توافق سیاسی میان غنی و عبدالله به جنجالِ سیاسی که بر مذاکرات صلح با طالبان سایه افگنده بود، نقطۀ پایان گذاشت.

در مطلب آمده که این توافق با میانجیگری شماری از بزرگان سیاسی افغان به دست آمد، چیزی‌که به آقای عبدالله صلاحیت اجرایی در حکومت نمی‌دهد، اما در ادامه آمده که نصف وزرای کابینه از تیم انتخاباتی او خواهند بود.

بعد از آن‌که کمیسیون مستقل انتخابات اشرف غنی را برندۀ انتخابات ریاست جمهوری پارسال اعلام کرد، عبدالله عبدالله نیز خودش را رئیس "دولت همه‌شمول" خواند. نیویارک تایمز نوشته که بعد از توافق روز یکشنبه، او با تغییر بیوگرافی خود در حساب تویترش عبارت به نوشتۀ روزنامه "رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان" را برداشت.

در مطلب آمده که توافق سیاسی مسئولیت‌ها را به شکل متناسب با نقاط قوت دو رهبر تقسیم می‌کند.

به نوشتۀ نویسنده، رئیس جمهور غنی حکومتداری و احیای سیستم را می‌خواهد و حال می‌تواند بدون تقسیم صلاحیت اجرایی، کارهایش را به پیش ببرد.

نویسنده در بارۀ آقای عبدالله نوشته که مهارت وی در رابطه با مصالحه آزمایش خواهد شد که آیا خواهد توانست در موضوع مذاکرات صلح رهبران سیاسی افغانستان را متحد سازد.

نیویارک تایمز همچنین با اشاره به اوضاع امنیتی افغانستان گفته که در چند هفتۀ گذشته، خشونت‌ها به اوجش رسیده. به باور نویسندۀ مطلب خشونت‌ها در جریان جنجال‌های سیاسی شدت بیشتر گرفت.

روزنامه از حمله بر مراسم جنازه در ننگرهار و حمله بر شفاحانۀ صد بستر در غرب کابل یاد کرده، حملۀ که در آن به شمول نوزادان و زنان حامله، حد اقل ۲۴ تن کشته شدند.

  • وال استریت ژورنال

روزنامۀ وال استریت ژورنال هم در اشاره به توافق سیاسی میان رئیس جمهور غنی و رئیس اجرائیه پیشین عبدالله عبدالله نوشته که این یک خبر امید بخش است.

به باور نویسنده، هفتۀ گذشته حملات خونینی در افغانستان رخ داد و در پایان هفته توافق سیاسی صورت گرفت که این یک پیشرفت است.

بر اساس مقاله، توافق سیاسی به این معناست که حکومت افغانستان در مذاکرات با طالبان در یک موقف واحد و متحد قرار خواهد داشت.

به نوشتۀ روزنامه، امریکا امیدوار است که بعد از امضای توافق سیاسی، طالبان را به گفت‌وگوهای صلح حاضر کند، با وجود آن‌که این گروه به حملاتش بر افغان‌ها ادامه داده‌است.

وال استریت ژورنال همچنان نوشته که توافق میان رئیس جمهور غنی و عبدالله عبدالله به این معناست که رهبران سیاسی افغان می‌توانند اختلافات شخصی خود را کنار گذاشته و به منافع کشور‌ شان فکر کنند.