داکتران: معتادین می‌توانند عامل انتقال ویروس کرونا به‌خانواده‌های شان باشند

آرشیف، معتادین شهر کابل

داکتران می‌گویند، معتادین به دلیل پایین بودن مقاومت بدن شان زودتر به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند و هرگاه خانوادها توصیه‌های صحی را جدی رعایت نکنند، به ویروس کرونا توسط شخص معتاد مبتلا خواهند شد.

باوجود که روند جمع آوری معتادین از زمان شیوع کرونا در کابل و شماری ولایت‌ها شدد یافته، اما هنوز هم تجمعات معتادین در بخش‌های مختلف کابل دیده می‌شوند.

شماری این معتادین با خانواده‌های شان نیز در تماس استند. روزانه چندین بار از منزل برای مصرف مواد مخدر به بیرون می‌روند و نبود آنها برای ساعت‌ها در منزل باعث تشویش خانواده‌ها شده است.

فریده یکی از مادران است که دخترش به مواد مخدر معتاد است، وی می‌گوید که در حالیکه آنها در خانه در قرنیطن به‌سر می‌برند، دختر معتادش به دنبال مواد مخدر در بیرون می‌گردد و نگران است که ویروس کرونا را به آنها انتقال ندهد.

آرشیف معتادین مواد مخدر

او افزود: "از این می‌ترسیم که توسط دختر معتادم که در مواد مخدر غرق است، ویروس کرونا را به بچیم و دختر خردم انتقال ندهد. دوای که داکتران برایش داده آن‌را نمی‌خورد، تنها به‌دنبال مواد مخدر است."

تیم‌های صحی مراکز ترک اعتیاد در جریان قرنطین به تعدادی معتادین در منزل خدمات صحی ۴۵ روزه ترک اعتیاد را ارائه می‌کنند و به خانوادهای معتادین توصیه می‌کنند تا فرد معتاد شان در منزل بماند و از خطر مبتلا شدن به ویروس نجات پیدا کنند.

داکتر شایسته حکیم مسئول شفاخانه صد بستر تداوی زنان و اطفال معتاد به مواد مخدر از خانواده‌های افراد معتاد می‌خواهد که مسائل صحی را رعایت کنند تا خطر انتقال ویروس کرونا به آن‌ها کمتر شود.

او افزود: "درخانه ما خدمات صحی را به معتادین عرضه می‌کنیم و برای خانواده‌اش توصیه می‌کنیم تا فرد معتا را قرنطین کنند. چرا اگر رفت و آمد شان به بیرون زیادتر باشد، مشکلات را به فامیل ایجاد می‌کنند و هم به خودش ایجاد می‌شود. ما برنامه داریم وقتی‌که به دیدار مریضان همکاران مان می‌رود، برنامه وقایوی را به فامیل شان می‌دهند."

به گفته داکتران معتادین به دلیل پایین بودن مقاومت بدن شان نسبت به افراد سالم درخطر تلف شدن ویروس کرونا قرار دارند و هرگاه خانوادها توصیه‌های صحی را در جریان قرنطین رعایت نکنند، چانس مبتلا شدن شان به ویروس توسط عضو متعاد بیشر است.

داکتر ولید حسین‌خیل متخصص صحت روان و تداوی معتادین می‌گوید، خانواده در جریان قرنطین در مشوره با داکتر از مریضان شان مراقبت کنند. اگر امکان نگهداری فرد معتاد را در منزل ندارند، افراد معتا را به مراکز صحی جهت تداوی انتقال دهند.

او افزود: "مقاومت افراد معتاد پایین بوده و در برابر ویروس کرونا ناتوان هستند. نه‌تنها باعث مرگ خود و خانواده می‌شوند، بلکه این افراد به جامعه نیز مضر هستند. چون می‌توانند به آسانی مرض کرونا را به افراد سالم جامعه انتقال دهند."

آمار مبتلایان معتادین به ویروس کرونا در دست نیست، اما گشت‌و‌گذار معتادین در کوچه و بازار ادامه دارد. درحالیکه در کنار خانواده ها باشنده‌گان کابل نیز از انتقال ویروس کرونا توسط معتادین به افراد سالم جامعه نگران هستند.

Your browser doesn’t support HTML5

داکتران: معتادین می‌توانند عامل انتقال ویروس کرونا به‌خانواده‌های شان باشند


گزارش: فرید حلیمی