با گسترش ویروس کرونا در بامیان، معتادان بی سرپناه در این ولایت جمعآوری شدند که این اقدام اداره محلی از یکسو نگرانیهای مردم از مبتلا شدن معتادان به بیماری کووید-۱۹ را کاهش داده، اما از سوی دیگر، شفاخانه ترک اعتیاد در بامیان را با کمبود منابع روبهرو کرده است.
به گفته مسئولان شفاخانه تداوی معتادین در بامیان، در حال حاضر که دهها معتاد برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا برای درمان و قرنطینه به این شفاخانه منتقل شده اند، امکانات این مرکز درمانی به مراتب کمتر شده است.
خان محمد ایوبی، رئیس این شفاخانه میگوید، در حال حاضر امکان درمان ۱۰ درصد معتادان هم در این شفاخانه وجود ندارد.
او گفت: "مشکل اصلی که ما داریم جای است. اینجا تنها بیست بستر است و ما معتادان را برای تداوی به شکل نوبتی از محل قرنطینه به اینجا میآوریم. در اینجا تنها سه اتاق است که یکی برای پرسونل، دو اتاق برای بستر معتادین. با گذشت هر روز مشکلات ما بیشتر میشود. کمبود تجهیزات هم است. ما دوا برای تداوی نداریم و در آنجا یک محل ورزش هم وجود ندارد."
آقای ایوبی افزود که با شیوع ویروس کرونا و برگشت مهاجران از کشورهای همسایه، شمار معتادان در بامیان در حال افزایش است و در میان آنان زنان و کودکان نیز شامل اند.
آمار دقیقی از تعداد معتادان در بامیان در دسترس نیست، اما براساس آمارهایی که در سالهای گذشته ارائه شده، بین ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد در این ولایت وجود دارند.
آقا حسین نظری، کارشناس ولایتی مواد مخدر در بامیان میگوید، از دو ماه به اینسو به تعداد ۱۱۵ معتاد از شهر بامیان جمعآوری و قرنطین شدهاند.
او افزود: "با شیوع ویروس کرونا یک مرکز ۳۰ بستر را برای قرنطین معتادان ایجاد کردیم. از اینجا تا اکنون به تعداد ۴۶ نفر را تحت ضمانت به خانوادههایشان تحویل دادیم. ۲۲ معتاد دیگر از محل قرنطینه به شفاخانه معتادان انتقال داده شدهاند و تحت تداوی قرار دارند. ما به صورت هفتگی کمپاین جمعآوری معتادان داریم و به مرکز قرنطینه انتقال میدهیم."
بامیان از ولایتهایی است که کوکنار در آن کشت نمیشود، اما مسئولان محلی میگویند مواد مخدر از برخی ولایات همجوار از جمله ولایت دایکندی به بامیان قاچاق میشود.
Your browser doesn’t support HTML5