هشت صبح: رسانه‌ها نباید به عنوان نهادهای دشمن قلمداد شوند

آرشیف، شماری از روزنامه های چاپ کابل

روزنامه‌های چاپ امروز یکشنبه (۱۱ جوزا) کابل به موضوع کشته شدن خبرنگاران و گفت‌وگوهای صلح پرداخته اند.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح با اشاره به حمله بر کارکنان شبکه تلویزیون خصوصی "خورشید" در کابل نوشته که از سال ۲۰۰۱ تا اکنون ۱۲۰ خبرنگار، عمداً، حین انجام وظایف‌شان کشته شده‌اند.

نویسنده کشتن خبرنگاران را جنایت جنگی عنوان کرده و نوشته که تهدید رسانه‌ها و مخالفت با آزادی بیان، از سوی هیچ گروهی توجیه قانونی ندارد و تحت هیچ عنوانی پذیرفتنی نیست.

دیروز هم‌زمان با هشتمین سال‌روز تأسیس شبکه‌ی تلویزیونی خورشید، دو کارمند این رسانه در انفجار یک ماین جاسازی شده در موتر حامل شان از بین رفتند.

هشت صبح ادعا کرده، زمانی که یک وسیله نقلیه‌ی حامل خبرنگاران، بمب‌گذاری می‌شود، مشخص است که عاملان آن با آزادی بیان دشمنی دارند.

این روزنامه تاکید کرده که طرف‌های جنگ در افغانستان باید رسانه‌ها را در پرتو قوانین موجود کشور و بر ‌اساس معیارهای جهانی آزادی بیان بپذیرند و نباید رسانه‌ها را به عنوان نهادهای دشمن قلمداد کنند.

  • اصلاح

روزنامه اصلاح با عنوان فصل تازه تلاش‌ها برای صلح نوشته که روز گذشته شورای مصالحه رسماً به کارش آغاز کرد.

به باور نویسنده، این شورا درست زمانی به کار آغاز کرد که روند مصالحه وارد مرحله حساس شده و امیدواری‌ها برای تأمین صلح بیشتر شده اند.

روزنامه اصلاح معتقد است که مردم افغانستان آغاز کار شورای عالی مصالحه ملی را فرصت خوب برای صلح می‌دانند و انتظار دارند که موثریت آن بهتر و بیشتر از شورای عالی صلح باشد.

نویسنده تاکید کرده که این شورا نباید تجارب ناکام شورای عالی صلح را تکرار کند بلکه به نوشته روزنامه طرح جدیدی بسازد و این کشور را به صلح برساند.

  • آرمان ملی

روزنامه آرمان ملی در عنوان سرمقاله‌اش پرسشی را مطرح کرده که آیا خروج امريکا از افغانستان بحران‌آفرين خواهد بود؟

روزنامه به نقل از خبرگزاری رويترز، نوشته، دونالد ترمپ در يک نشست خبري در کاخ سفيد گفته است که حضور نيروهای امريکايی در افغانستان بس است.

روزنامه در ادامه افزوده، هر چند براساس توافق سياسی ميان طالبان و دولت امريکا، نيروهای اين کشور در يک برهه ۱۴ ماهه از افغانستان خارج خواهند شد. اما به باور نویسنده تکرار اين مسئله از سوی ترمپ نشان می‌دهد که او می‌خواهد زودتر از زمان تعیین شده از افغانستان بيرون برود.

آرمان ملی در پایان مطلب به پرسش خود پاسخ داده و نوشته، در صورتی که حمايت‌های مالی و تسليحاتي امريکا و ناتو با افغانستان هم‌چنان تداوم داشته باشد، نبايد زياد نگران اين خروج بود.