هیل به نقل از لگیت: 'طرف‌های درگیر جنگ افغانستان باید خشونت را کاهش دهند'

شماری از روزنامه‌های جهان

نشریه‌های هیل و ملیتری تایمز به دو حملۀ اخیر هوایی نیروهای امریکایی بر اهداف گروه طالبان در ولایت‌های فراه و کندهار پرداخته اند.

  • هیل

این نشریه‌ها اظهارات اخیر سانی لگیت سخنگوی نیرو‌های امریکایی در افغانستان را بازتاب داده اند که روز جمعه در توییترش نوشت: " تکرار می‌کنیم که همۀ طرف‌های درگیر جنگ باید خشونت را کاهش دهند تا صلح برقرار شود."

او گفته در حملۀ هوایی فراه ۲۵ شورشی مسلح هدف قرار گرفتند. محب‌الله محب سخنگوی قوماندانی امنیۀ فراه روز جمعه به رادیو آزادی گفت که بر اعضای قطعۀ سرخ طالبان ساعت یک شب حمله کردند.

روزنامۀ هیل هم به نقل از لگیت نوشته که این حمله پس از برقراری "آتش‌بسِ سه روز عید"، نخستین حمله بر جنگجویان طالبان بود.

در توافقنامۀ ۲۹ فبروری میان امریکا و طالبان، طالبان تعهد کردند که پس از این بر نیرو‌های امریکایی حمله نخواهند کرد. اما روزنامه نوشته که پس از امضای این توافق، حملات طالبان بر نیرو‌های افغان افزایش یافته و برخی از مقام‌های امریکایی گفته اند توافقنامه اجازه می‌دهد که در صورت حملۀ طالبان، نیرو‌های امریکایی از متحدان افغان خود دفاع کنند.

روزنامه در ادامه گفته که پیش از این، طالبان به‌خاطر گفت‌وگو‌های صلح، جزئیات حملات‌شان بر نیرو‌های افغان را نشر نمی‌کردند و همچنان نیروهای امریکایی از جزئیات حملات طالبان به رسانه‌ها نمی‌گفتند.

پیش از این، نیروهای امریکایی چند روز پس از امضای توافق با طالبان، جنگجویان این گروه را در افغانستان در ماه مارچ هدف قرار داده بودند.

  • ملیتری تایمز

نشریۀ ملیتری تایمز در شمارۀ اخیرش نوشته که حملات هوایی نیروهای امریکایی بر جنگجویان گروه طالبان در زمانی صورت گرفته که ادارۀ رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترمپ در حال خروج نیرو‌هایش از این کشور است.

نشریه در ادامه گفته وزارت دفاع امریکا آمادگی گرفته تا ماه نوامبر امسال بیش از ۸۰۰۰ سربازش را از افغانستان بیرون کند، اما در ادامه آمده که مارک اسپر وزیر دفاع امریکا در ۲۷ می‌گفت که خروج سربازان فقط یک گزینه است، اما او افزوده که این گزینۀ قوی نیست.

  • روزنامۀ گاردین

روزنامۀ گاردین به‌موضوع اجتماعی پرداخته است.

این روزنامۀ بریتانیایی نوشته که از اطفال گرفته تا رهبران گروه طالبان، همه علاقمند نوشابه‌های مملو از کافئین اند که به‌گفتۀ نویسندۀ مطلب هیچ کسی از لحاظ صحی به آن توجه نمی‌کند.

در مطلب می‌خوانیم که نوشابه‌های انرژی‌زا در بیرون از مکتب‌ها، کانتین‌های مراکز صحی، غرفه‌های کنار جاده، هر مغازه و حتی در مجالس وزیران و محافل عروسی پیدا می‌شود.

گاردین گفته که تمامی افراد در هر سن و سال و حتی زنان حامله هم در افغانستان نوشابه‌های انرژی‌زا مصرف می‌کنند.

گاردین به هشدار سازمان صحی جهان هم اشاره کرده که گفته مصرف زیاد نوشابه‌های انرژی‌زا می‌تواند به صحت آسیب رساند و به ویژه به صحت جوانان تأثیر منفی برجای گذارد.

به گفتۀ این روزنامه، در بریتانیا افرادی زیر شانزده سال، اجازه ندارند نوشابه‌های انرژی زا بنوشند. در ادامه می‌خوانیم که در بریتانیا در مورد نوشابه‌های انرژی‌زا چنین توصیه می‌شود: "برای کودکان، زنان باردار، مادران شیرده و افرادی که به‌کافئین حساس هستند، توصیه نمی‌شود."