با آن که مرگومیر روزانه ناشی از شیوع ویروس کرونا در افغانستان در حال افزایش است، مردم کابل هنوز هم قرنطینه را جدی نگرفتهاند.
در بازار کارته نو کابل، مانند روزهای پیش از وضع مقررات قرنطینه، ازدحام است و از قرنطین رعایت توصیههای صحی خبری نیست.
حیاتالله ۲۰ساله در این بازار آب و شربت آب لیمو میفروشد. او میگوید روزگار مجبورش کرده که از خانه بیرون شود و کار کند.
او میافزاید: "کرونا ما را نمیکشد، اما گرسنگی ما را خواهد کشت. روزگار ما خوب نیست. پول نان نداریم. در خانه کرایی زندگی میکنیم. کرایه خانه را هم نداریم. کمکهای زیاد سرازیر شد، اما به مردم نادار هیچ چیزی داده نشد. من نمیتوانم خود را قرنطین کنم."
در این بازار دهها دستفروش دیگر نیز سرگرم فروش کالاهای مختلف هستند.
آنان میگویند کسانی را میبینند که در اثر ویروس کرونا جان باختهاند، اما نمیترسند، زیرا بهگفته آنها، ناداری مشکل بزرگتری است.
این در حالی است که وزارت صحت افغانستان از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا هشدار داده است.
این وزارت با فرستادن پیامی بهرسانهها گفته که در ۲۴ ساعت گذشته ۵۷۵ مورد مثبت ابتلا به این ویرس شناسایی شده است.
منابع این وزارت گفتهاند که آمار کل موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور به ۲۰۹۱۷ مورد رسیده است.
بر اساس آمار این وزارت، تا اکنون ۳۶۹ تن براثر ابتلا به این بیماری جان باخته و ۲۱۷۱ تن بهبود یافتهاند.
در همین حال، محمدیعقوب حیدری، والی کابل به رادیو آزادی گفت که تلاشها برای اجرای مقررات قرنطینه ادامه دارد، اما مردم این مقررات را رعایت نمیکنند.
آقای حیدری هشدار داد که اگر مردم به توصیهها توجه نکنند، حکومت دست به اقدامات جدیتری خواهد زد.
او افزود: "ما هم تیمهای نظارتی خود را، بهشمول پولیس و ترافیک، در شهر توظیف کردیم. یکی دو روز دیگر هم این توصیهها ادامه دارند. در صورتی که مردم تخلف کنند، در آن صورت طرزالعملی را روی دست داریم که براساس آن، مردم را جریمه خواهیم کرد. هر کسی که باشد، چه دکاندار و چه مردم عادی، همه را جریمه خواهیم کرد."
اگرچه انتقادهایی مطرح شده که حکومت در اجرای طرح قرنطینه ناتوان بوده است، اما والی کابل میگوید بدون همکاری مردم، حکومت در اجرای برنامهها موفق نخواهد بود.
در همین حال، داکتر اسدالله عصمت، رئیس شفاخانه انتانی کابل تأکید میکند مردم باید کرونا را جدی بگیرند و مانع تلفات انسانی ناشی از ابتلا به این ویروس شوند. او هشدار میدهد که اگر مردم این ویروس را جدی نگیرند، افغانستان با فاجعه انسانی روبهرو خواهد شد.