دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده میگوید، پولیس نباید در وقت بازداشت از تکنیک خفه کردن استفاده کند، اما به گفتۀ او به جز از موارد خاص.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده گفته که پولیس باید به استفاده از تکنیک خفه کردن پایان بدهد.
او این سخن را دیروز (جمعه ۱۲ جون) در گفتوگو با فاکسنیوز در اشاره به موج از انتقادهایی تازه در این مورد گفت.
ترمپ گفته که این فن پولیس را خوش ندارد. اما او افزوده که گاهی در صورت نیاز میشود از آن استفاده کرد. مثلاً، ترمپ گفته وقتی پولیس تنهاست و مجبور است با کسی بجنگد.
در پی اعتراضهای چند هفتهای ضد نژادپرستی در ایالات متحده، اکنون ادارۀ رئیس جمهور ترمپ تلاش دارد ادارههای پولیس را ترغیب کند که از معیارهای حرفهای هنگام کارگیری از قوه استفاده کنند.
ترمپ قرار است در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر اشتراک کند. او همچنان دیروز گفت که اداره او بهگونۀ جدی برنامۀ توسعۀ اقتصادی اقلیتها را دنبال میکند.
ترمپ افزوده که در آن سرمایهگذاری هنگفت بر مراکز صحی و گزینههای بهتر برای انتخاب مکاتب شامل اند.
دموکراتها در کانگرس امریکا هم خواستار آوردن اصلاحات در قانون پولیس از جمله ممنوع کردن استفاده از تکنیک خفه کردن یا فشار بر گردن و گلو شده اند.
جمهوریخواهان هم گفته اند که از برخی از اصلاحات در قانون پولیس حمایت میکنند.
گفته شده که کانگرس امریکا در حال رأیزنی برای تهیۀ لایحۀ اصلاحاتِ اصولی در نیروی پولیس است.
در سراسر امریکا، شهرها و ایالتها در حال بازنگری روشهای پولیس هنگام بازداشت و آوردن تغییرات در رفتار پولیس اند.
این همه به رویداد حدود سه هفته پیش در مینیاپولیسِ در ایالت مینه سوتا بر میگردد. دریک چاوین افسر پولیس برای تقریباً ۹ دقیقه زانویش را بر گردن جورج فلوید امریکایی افریقایی تبار گذاشت. بعداً خبر مرگ فلوید منتشر شد.
مقامهای شهر مینیاپولیس دیروز (جمعه، ۱۲ جون) به اتفاق آراء رأی دادند تا نیروی پولیس منحل شود و به جای اش دیپارتمنت محفاظت از جامعه ایجاد شود.
به دنبال اتخاذ اقدامات مشابه، شهر های لس انجلس و نیویارک هم خواستار آوردن اصلاحات در قانون پولیس امریکا شده اند.
مارتی والش شاروال بوستن پیشنهاد کرد که ۱۲ میلیون دالر از بودجۀ پولیس به صندوق خدمات اجتماعی منتقل شود.
معترضان در سرتاسر امریکا از شاروالها خواسته اند تا پول از بودجۀ پولیس را به سایر خدمات اجتماعی انتقال دهند.
اما در نظرسنجی که دیروز از سوی ایبیسی نیوز صورت گرفت، دو برسه امریکاییها مخالف این اقدام بودند.
همچنان در اعتراضات سراسری، معترضان برخی از مجسمههای شخصیتهای تاریخی و جنگهای داخلی امریکا را سرنگون کردند و آنها را بیانگر حمایت از نژادپرستی خواندند.
در این میان چند مجسمۀ کریستف کلمب کاشف اصلی قارۀ امریکا هم شامل است که معترضان او را آغازگر نسل کشی به ویژه جمعیت بومی قارۀ امریکا خواندند.
مکتبها و پوهنتونها هم تحت فشار دانش آموزان قرار گرفته اند تا نام ساختمانها و برنامههایی را که به نام شخصیت هایی به گفتۀ معترضان نژاد پرست رقم خورده اند، تغییر دهند.
بسیاری این شخصیتها جدایی طلبان جنوب در طول جنگ داخلی امریکا هستند. معترضان میگویند آن جنگ برسر موضوع برده داری رخ داده بود.