وزارت تحصیلات عالی افغانستان از آغاز آموزش حضوری در پوهنتونها سر از تاریخ ۲۱ ماه سرطان خبر میدهد.
بر بنیاد معلومات وزارت تحصیلات عالی افغانستان طرح آموزش حضوری به کابینه سپرده شده است که پس از تأیید آن از سوی کابینه، پوهنتونها براساس تقسیم اوقات ویژه در ماه آینده دوباره بازگشایی خواهند شد.
حنیف فرزان معاون سخنگوی این وزارت روز یکشنبه (۲۵ جوزا) به رادیو آزادی گفت که بر بنیاد طرح آموزش حضوری در پوهنتونها، سمستر جاری در مناطق سردسیر هشت هفته و در مناطق گرمسیر چهار هفته ادامه مییابد.
آقای فرزان گفت: "ارتقای سمستر موضوع بحث نیست، وزارت تحصیلات عالی با توجه به مشکلات آموزش غیر حضوری، طرح آموزش حضوری را به کابینه سپرد که پس منظوری آن از سوی کابینه در ۲۱ سرطان روند آموزش حضوری آغاز خواهد شد. در ولایتهای گرمسیر ۴ هفته و در سردسیر از ۸ تا ۱۰ هفته آموزش حضوری ادامه خواهد یافت."
گسترش ویروس کرونا در افغانستان مانند دیگر بخشها، روند آموزش را نیز با مشکل روبرو کرد.
وزارت تحصیلات عالی پس از وضع محدودیت گشتوگذار و گسترش ویروس کرونا روند آموزش آنلاین را آغاز کرد، شیوۀ که از طریق آن دانشجویان در خانهها آموزش فرا میگیرند.
اما شماری دانشجویان و استادان از این شیوه آموزش انتقاد میکنند.
سونیا محصل پوهنتون کابل و هیلی محصل یکی از پوهنتونهای خصوصی با انتقاد از شیوه آموزش آنلاین میگویند، تاکنون این آموزش آنلاین به آنان سودی نداشته است.
سونیا و هیلی به رادیو آزادی چنین گفتند: "از سوی وزارت ویبسایتی که آماده شده است، مشکل دارد. تاکنون درسهای در آن شریک نشده است تنها کاربرها در آن آماده شده است پس از عید درسها به کندی به پیش میرود استادان تنها مواد درسی را اپلود میکنند و یا تنها به هدف حل مشکلها در برخی گروپها ظاهر میشوند."
"در قرنطین به گونه آنلاین درسها را تعقیب میکنیم اما مشکل و نگرانیهای زیادی است، از آن ویبسایت به گونهی کامل استفاده نمیتوانیم از ویبسایتی که باید درسها را دانلود کنیم به دلیل ضعیفی انترنت نمیتوانیم دانلود کنیم کتابها و همکاری استاد نیست، مواد درسی نداریم پوهنتون نیز در وقتش پول میخواهد."
در همین حال شماری از استادان نیز با انتقاد از شیوه آموزش آنلاین میگویند، وزارت تحصیلات عالی باید با در نظر داشت شرایط کشور و قرنطین، شیوه آموزش را تنظیم میکرد.
هدایتالله پکتین استاد پوهنتون به رادیو آزادی گفت: "هنگامی که روند تدریس متوقف شد و به دلیل قرنطین رخصتی اعلام شد باید وزارت تحصیلات عالی سیستمی را آماده میکرد که با شرایط و حالات موجود کشور برابر میبود اما در اینجا تاکید به آموزش مانند کشورهای دیگر شد با کشورهای دیگر مقایسه نمیشویم، وزارت تحصیلات عالی باید ساعتهای درسی سمستر بعدی را بیشتر کند و یا رخصتی محلههای گرمسیر و سرد سیر را لغو کند."
بهای بلند انترنت، در برخی مناطق دسترسی نداشتن به آن، نبود برق از جمله مشکلهایی سد راه آموزش آنلاین خوانده میشوند.
اما به گفته معاون سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، در ولایتهایی که با این گونه مشکلها روبرو اند میتوانند با استفاده از کتابهای درسی در خانه آموزش فراگیرند.
گزارش: مهناز نوری