طالبان اعلام کردند که به گشایش مکاتب در مناطق تحت کنترل شان اجازه میدهند.
اما نگرانی زیاد وزارت معارف به خاطریست که شاید بازگشایی مکاتب در این مناطق باعث شیوع ویروس کرونا در میان شاگردان، پرسنل تدریسی، اداری و خانواده های آنها شود.
در نزدیک ۱۹سال گذشته این بار نخست است که طالبان به طور آشکار از فعالیت دوبارهٔ مکاتب در مناطق تحت کنترول شان خبر میدهند.
نوریه نزهت سخنگوی وزارت معارف افغانستان روز سهشنبه به رادیو آزادی گفت: "ما کوشش میکنیم که گروه طالبان را قناعت بدهیم که در شرایط فعلی باز کردن دروازه های مکاتب میتواند، سبب بُروز یک فاجعه شود و میتواند که شاگردان، پرسنل تدرسی و اداری و خانواده های شان را به خطر ابتلا به کرونا مواجه بسازد و خطری به زندگی آنها باشد."
قبل این، گزارشهای به نشر رسیده بود که گویا طالبان به مکاتب ولایت میدان وردک اجازهٔ فعالیت داده اند.
باشندههای محلی به رادیو آزادی گفته بودند که طالبان مردم را به جبر و فشار مجبور کردند که کودکان شان را به مکتب بفرستند.
اما مقامهای طالبان گفتند که آنها هیچ کسی را به زور و فشار مجبور به مکتب رفتن نکرده اند.
سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیو آزادی گفت، رفتن به مکاتب اجباری نیست: "کمیسیون تعلیم و تربیه و تحصیلات عالی امارت اسلامی افغانستان در مناطق تحت حاکمیت خود به فعالیت مکاتب اجازه داده است. اما این اقدام اجباری نبوده و نه حضور شاگردان اجباریست. بلکه به آنان ارتباط دارد که به صنف حاضر میشوند و یا نه."
در افغانستان مکاتب و نهادهای تعلیمی و تحصیلی به خاطر جلوگیری از همهگیری ویروس کرونا تعطیل اند و شاگردان و محصلان اکثریت این نهادها دروس شان را به طور آنلاین به پیش میبرند.
آن تعداد مکاتب که در مناطق تحت حاکمیت طالبان فعال بودند، معاش معلمان و سایر کارمندان مکاتب از سوی حکومت پرداخته شده و نصاب تعلیمی در این مکاتب مشترک پیشبرده میشود.
پیش از این طالبان به سوختاندن مکاتب، کشتن معلمان و محروم ساختن هزاران کودک از آموزش و تعلیم و تربیه، متهم بودند.
اتهامی که طالبان به تکرار آن را رد کرده اند.