شورای امنیت ملل متحد خواستار توقف فوری جنگ‌ها در جهان شد

آرشیف، نشست شورای امنیت ملل متحد

شورای امنیت ملل متحد برای مقابله با شیوع ویروس کرونا خواستار توقف فوری جنگ‌ها در جهان شد.

این فیصله‌نامه شورای امنیت که ازسوی فرانسه و تونس پیشنهاد شده بود از همه اطراف درگیر نزاع‌های‌مسلحانه می‌خواهد تا فوراً به یک متارکه پایدار حداقل ۹۰ روزه رو آروند.

متارکه و آتش‌بس برای تسهیل رساندن کمک‌های بشری خواسته شده است.

این فیصله‌نامه جنگ‌هایی را شامل می‌شود که در سوریه، یمن، لیبیا، افغانستان و کشورهای دیگر جریان دارد.

اما عملیات نظامی در برابر گروهای تندرو چون دولت اسلامی یا داعش و شبکۀ القاعده را شامل نمی‌شود.

کریستوف هوزگین، سفیرجرمنی در ملل متحد که ریاست دوره‌ای شورای امنیت را به‌دوش دارد این فیصله‌نامه را "یک علامه امید" به همه مردمانی‌که در مناطق جنگ در جهان زندگی می‌کنند دانسته از آن ستایش کرد.

ولی کارشناسان موثریت این سند را زیر سوال بردند.

این فیصله‌نامه از تقاضای "۲۳ مارچ" سرمنشی ملل متحد که برای مقابله با شیوع کرونا خواستار آتش‌بس درجهان شده بود حمایت می‌کند.

دیپلومات‌ها می‌گویند که این فیصله‌نامه بعد از آن صادر شد که امریکا و چین اختلافات خود دربارۀ اشاره به سازمان صحی جهان در متن را حل کردند.

واشنگتن که به‌خاطر چگونگی مدیریت بحران کرونا از سازمان صحی جهان انتقاد می‌کند مخالف اشاره به این سازمان در متن بود، ولی چین می‌خواست که روی اهمیت نقش این سازمان تاکید شود.

در نهایت اشاره به تعهد مجمع عمومی ملل متحد برای حمایت از دستورالعمل‌های سازمان صحی جهان چون یک راه حل در متن گنجانیده شد.

امریکا در اعلامیه خود گفت در حالی‌که از این فیصله‌نامه حمایت می‌کند ولی متن این سند تاکید آشکار و ضروری بر شفافیت و مبادلۀ معلومات را که برای مبارزه علیه ویروس کرونا مهم می‌باشد شامل نیست.

رئیس جمهور امریکا درماه می گفته بود که این کشور سازمان صحی جهان را ترک می‌کند.

دونالد ترمپ اتهام وارد کرد که این سازمان به گفته وی چین محور بوده و در ترویج معلومات نادرست چین دربارۀ کرونا سهم گرفته است، ولی سازمان صحی جهان این اتهامات را رد می‌کند.

ویروس کرونا نخستین بار درماه دیسمبر گذشته درشهر ووهان چین ظهور کرد و ازآنجا به تمام جهان انتشار یافت.