حکومت سویدن میگوید، در یک ماموریت توانایی کشورش را در جریان مبارزه با بحران ویروس کرونا برای تأمین منابع حیاتی تفتیش و بررسی میکند.
حکومت سویدن، در ارتباط به اقداماتش در جلوگیری از همهگیری ویروس کرونا زیر فشار بینالمللی قرار دارد.
تدابیر این کشور اسکندویایی در برابر کوید-۱۹ نسبت به دیگر کشورهای اروپایی نرمتر بوده است. این موضوع اختلافاتی را با دیگر کشورهای همسایهاش ایجاد کرده است.
این ماموریت تفتیش به ادارهٔ تحقیقات دفاعی سویدن (افاوآی) وظیفه داده تا توانایی این کشور را برای تامین منابع مشخص سازد.
این اداره روز چهارشنبه با نشر گزارشی جزئیات کمبودهای سویدن را در عملکرد با بحران ویروس کرونا به نشر رسانده است.
تحقیقکنندههای گزارش نتیجه گیری کردند که با وجود، چندین هشدار از موارد گذشته مانند سارس در سال ۲۰۰۲، انفلونزای مرغی در سال ۲۰۰۶ و انفلونزای خوکی در سال ۲۰۰۹میلادی سویدن برای بحران کرونا آمادگی نداشت.
در گزارش آمده است: "سویدن از زمانیکه ویروس کرونا شیوع یافته تا کنون مانند چند کشور دیگر در جهان با آمادگیها ناقص به پیش میرود."
گزارش همچنان به کمبود تجهیزات حفاظتی و سایر تجهیزات صحی اشاره کرده که عدم موجودیت برنامهریزی به گفتهٔ گزارش سطح بالا را نشان میدهد.
این بررسی و تحلیل تقاضا شده که قرار است تا ماه نوامبر تکمیل شود، همچنان بنیادی برای تحقیقات عمیقتر آیندهٔ حکومت خواهد بود.
سویدن در جریان همهگیری ویروس کرونا هیچگاه دست به قرنطین جامعه نزد، مکاتب برای شاگردان زیر ۱۶ سال را بسته نکرد و رستورانت چایحانهها، میحانهها و بسیاری کاروبارها را باز نگهداشته است.
اداره صحت عامهٔ سویدن استدلال میکند که قرنطین اقدام مؤقتی است و تاکید میکند که اقدامهای مؤقت بالای مردم تاثیر گذار نیست.
این اقدامات سویدن بحثهای شدید را برانگیخته است.
بخصوص افزایش تلفات ناشی از ویروس کرونا در سویدن نسبت به همسایههای آن که دارای تدابیر سختگیرانه از روز نخست شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرده اند.
تا روز پنجشنبه از ده میلیون سه صد هزار نفوص این کشور۷۰ هزار ۶۳۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و تا آن روز نزدیک به پنج و نیم هزار نفر به خاطر این ویروس جان باخته اند.