هزاران جریب باغ مثمر در بلخ احداث شده است

آرشیف

پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت افغانستان ده‌ها هزار جریب باغ میوه مثمر در ولایت بلخ احداث کرده‌است.

مسئولان این پروژه در شمال افغانستان می‌گویند که این باغ‌ها با حمایت مالی حکومت احداث شده‌است، اما باغداران خود از آنها مراقبت و حاصل‌برداری می‌کنند.

محمد‌فهیم جباری، مسئول پروژه ملی باغداری و مالداری در شمال افغانستان گفته که از چهار سال به این‌سو بیش از ۱۵ هزار جریب زمین در بلخ به باغ مثمر تبدیل شده است.

جباری گفت که تنها در سال جاری خورشیدی در یک‌هزار و پنجصد جریب زمین در بلخ باغ‌های مثمر احداث شدند.

او گفت: ‌"‌در این باغ‌ها درخت‌های مثمر انگور، انار، بادام، زرد آلو، ناک، سیب و شفتالو غرس شده‌اند."

به گفته مسئولان اداره زراعت بلخ، نسبت به چهار سال پیش سطح حاصلات میوه در این ولایت ۵۰ درصد افزایش یافته‌است و به همین پیمانه نیازمندی به میوه وارداتی از کشور‌های همسایه مثل پاکستان و ایران را کاهش داده‌است.

آرشیف، درخت سیب

آقای جباری می‌گوید که مسئولان زراعت شمال علاوه بر احداث هزاران جریب باغ‌های مثمر در بلخ، صد‌ها باغدار برای تنظیم و مراقبت بهتر باغ‌ها آموزش داده‌اند.

وی افزود این پروژه برای جلوگیری از آفت‌زدگی باغ‌های میوه در بلخ به باغداران وسایل باغداری و کنترول امراض و آفات را نیز توزیع کرده‌است.

آرشیف، باغ‌هایی که از سوی وزارت زراعت دواپاشی می‌شود

او گفت: "‌پروژه باغ‌داری و مال‌داری توانسته است با مساعد سازی امکانات به دهقانان زمین تخریب درخت‌های مثمر را در مزارع و باغ‌ها بگیرد."

دهقان‌ها در بلخ نیز خواهان توسعه فعالیت پروژه ملی باغداری و مالداری در این ولایت هستند.

‌آنها می‌گویند که باغداری در بلخ رشد کرده است، اما به دلیل نبود سرد‌‌خانه‌ها و نبود بازار مناسب داخلی، کثراً حاصلات میوه به دست آمده از باغ‌ها در بلخ از بین می‌روند.

محمد‌کاظم اشرفی، باغ‌دار در ولسوالی دهدادی‌بلخ در این‌باره به رادیو آزادی گفت: "‌ما تولیدات میوه خوب در داخل ولایت بلخ داریم، متأسفانه سرد‌خانه نیست و میوه ما قبل از فروش کامل در بازار به دلیل گرمی هوا از بین می‌رود."

پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در شمال کشور پیش از این در ولایت‌ همجوار بلخ یعنی سمنگان نیز نزدیک به هشت‌هزار جریب باغ مثمر میوه و پسته احداث کرده‌است.