خواست مؤسسات تحصیلی خصوصی از حکومت افغانستان برای آغاز درس‌های حضوری

آرشیف، شماری از محصلین در یکی از پوهنتون های خصوصی در کابل. November 18 2019

یک روز پس از اعلام طرح کمیته عالی مبارزه با ویروس کرونا مبنی بر ادامه تعطیلی مراکز تحصیلی و تعلیمی تا ۱۵ ماه اسد مؤسسات تحصیلی خصوصی از حکومت خواسته‌اند که اجازه دهد درس‌های حضوری خود را زودتر آغاز کنند.

مسئولان اتحادیه‌های پوهنتون‌ها، مکاتب و مراکز آموزشی خصوصی روز یکشنبه (۲۲ سرطان) در نشست مشترک خبری در کابل گفتند که در زمان قرنطین با مشکل جدی مالی روبه‌رو شدند.

شفیع‌الله نعیمی رئیس اتحادیه موسسات تحصیلی خصوصی به رادیو آزادی گفت که نهادهای تحصیلی در دوران قرنطین نزدیک به هفت‌ونیم میلیارد افغانی زیان دیده اند.

او گفت: "در مجموع، دولت و بخصوص کمیته اضطرار باید نقطه نظرهای اتحادیه‌های مراکز تحصیلی، تعلیمی و آموزشی را بگیرد و در راه مناسبی که موافقه تمام طرف‌ها گرفته شده، به نگرانی‌های‌شان پرداخته شود و تصمیم‌شان مبتنی بر آن باشد."

در همین حال اتحادیه مکاتب خصوصی نیز خواستار باز شدن دروازه‌های این مکاتب شده و تاکید کردند که اگر به خواست‌شان رسیدگی نشود، دست به اعتراضات گسترده خواهند زد.

شماری از محصلین در یکی از پوهنتون های خصوصی در کابل

محمدعظیم میدانوال عضو هیئت رهبری اتحادیه مکاتب خصوصی افغانستان به رادیو آزادی گفت که به دلیل تعطیلی مکاتب در ماه‌های اخیر، این مکاتب خسارات هنگفت دیده و حدود ۷۵هزار آموزگار بیکار شده‌اند.

مسئولان این مؤسسات تحصیلی و تعلیمی خصوصی می‌گویند که اگر اجازه یابند که آموزش‌های خود را از سر گیرند، توصیه‌های صحی را رعایت خواهند کرد.

این در حالی است که کمیته اضطرار مبارزه با ویروس کرونا دیروز شنبه طرحی برای ارائه به کابینه تهیه کرد که براساس آن همۀ مراکز تحصیلی و تعلیمی تا ۱۵ ماه اسد مسدود خواهند ماند.

قرار است که کابینه این طرح را در جلسه فردا دوشنبه خود بررسی کند.

در همین حال وزارت تحصیلات عالی می‌گوید که دروازه‌ ‌های مراکز تحصیلی مطابق به دستور حکومت باز خواهد شد.

حنیف فرزان، معاون سخنگوی این وزارت گفت: "تا زمانی که رهبری حکومت جمهوری افغانستان به سبب تهدید ویروس کرونا اجازه درس‌های حضوری را ندهد، ما مصمم به ادامه و تقویت آموزش آنلاین هستیم. چون در بحث درس‌های حضوری در شرایط فعلی، صحت و مصونیت کامل استادان و محصلین برای ما اولویت دارد."

این در حالی است که حکومت برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، همه نهادهای تحصیلی و تعلیمی را تعطیل اعلام کرد، اما برخی از نهادهای آموزشی در زمان قرنطین آموزش آنلاین را در پیش گرفتند.

به گفته مسئولان اتحادیه پوهنتون‌های خصوصی، در افغانستان ۱۳۱ پوهنتون خصوصی با بیش از ۲۰۰ هزار محصل فعالیت دارند.

همچنین شمار مکاتب خصوصی به ۲،۵۰۰ مکتب می‌رسد که ۱۷۵هزار شاگرد و ۷۵ هزار آموزگار دارند.