مهمانان اسپانیایی و خارجی با پوشیدن ماسکهای سیاه به قربانیان همهگیری ویروس کرونا و کارمندان صحی قهرمان که در مبارزه با آن قرار دارند، ادای احترام کردند.
در مراسمی که امروز(شانزدهم جولای) به رهبری فلیپ ششم پادشاه اسپانیا و ملکه لتیزیا در شهر مادرید پایتخت آن کشور برگزار شده بود، حدود ۴۰۰ مهمان در خارج از قصر سلطنتی مادرید، گلهای سرخ را روی پایۀ سیاهی گذاشتند که با شعلههای آتش احاطه شده بود.
فلیپ ششم پادشاه اسپانیا، خطاب به خانوادههای قربانیان گفت:"بسیاری کسانی که وفات کرده اند سالخورده اند، شما در اندوه تان تنها نیستید، این درد و این اندوه مشترک ما است که امروز همه اسپانیاییها شاهد آن اند."
در این مراسم بر علاوۀ خانوادههای قربانیان همهگیری ویروس کرونا اورسلا وان دیرلن رئیس کمیسیون اروپایی، سایر مقامهای ارشد اتحادیۀ اروپا و تدروس ادهانوم گبرسیوس رئیس سازمان صحی جهان نیز اشتراک داشتند.
اسپانیا در زمرۀ کشورهای اروپایی است که شدیداً از همهگیری ویروس کرونا متاثر شده است.
بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز امریکا از آغاز همهگیری ویروس کرونا که در اوخر سال گذشته میلادی از شهر ووهان در چین آغاز شد تا اکنون، بیش ۱۳میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سرتاسر جهان به این همهگیری مبتلا شده اند و بیش از ۵۸۴ هزار تن نیز در نتیجۀ ابتلا به آن جان هایشان را از دست داده اند.
در سایر نقاط جهان، تلاشها برای تحت کنترل در آوردن همهگیری ویروس کرونا در سرتاسر جهان ادامه دارد.
موارد ابتلا به ویروس کرونا در جنوب و غرب ایالات متحدۀ امریكا رو به افزایش است. پانزدهم جولای رکورد بیسابقه موارد تازۀ در امریکا ثبت شد که در ۲۴ بیش از ۶۷ هزار تن بود. بسیاری ایالات امریکا با افزایش موارد تازۀ ابتلا و مرگومیر ناشی از آن، بازگشایی دوبارۀ اقتصادی را متوقف کرده اند.
موارد مثبت ابتلا به بیماری کووید–۱۹ در هند از یک میلیون گذشت و سر از شانزدهم جولای در ایالت ۱۲۵ میلیونی بهار در هند برای ۱۵ روز دور تازۀ توقف اقتصادی و محدویتها آغاز شد. هند از لحاظ وضعیت همهگیری ویروس کرونا، بعد از ایالات متحدۀ امریکا و برازیل در ردیف سوم در سطح جهان قرار دارد.
در این حال، چین که همهگیری ویروس کرونا از آن آغار شد، اعلام کرده که بعد از یک رکود عمیق اقتصادی در اوایل سال، در سه ماه دوم اقتصاد این کشور رشد داشته است.
کمیسیون اقتصادی امریکای لاتین و منطقۀ کارابین، اعلام کرده که به دلیل همهگیری ویروس کرونا، عایدات ناخالص داخلی در این مناطق به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۰ میلادی ۹.۹ درصد کاهش خواهد یافت.