اردوی ایالات متحده می گوید، ترکیه هزاران جنگجوی سوری را به لیبیا اعزام کرده.
به اساس گزارش تازۀ وزارت دفاع ایالات متحده ترکیه در طول سه ماه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۵۰۰ جنگجوی سوری را به لیبیا فرستاده تا با دولت به رسمیت شناخته شده در مبارزه علیه نیروهای فرمانده شورشی همکاری کنند.
خبرگزاری اسوشیتد پرس، گزارش ۱۷ جولای پنتاگون را در این مورد دیده.
در گزارش آمده که ترکیه با پرداخت پول و پیشنهاد ارائه شهروندی و حق تابعیت به جنگجویان سوری، هزارن اجیر را به طرابلس فرستاده تا نیروهای وفادار به جنرال خلیفه حفتر را از پا درآورند.
نیروهای جنرال حفتر موسوم به اردوی ملی لیبیا از حمایت روسیه، فرانسه، مصر، اردن و امارات متحده عربی برخوردار اند.
در مقابل، ترکیه، ایتالیا و قطر از نیروهای حکومت وفاق ملی حمایت میکنند که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
سازمان ملل متحد و مقامهای غربی از ترکیه و روسیه به شدت انتقاد کرده اند. آنان به این باورند که تلاش این دو کشور برای مسلح سازی متحدانشان در لیبیا به تشدید خشونتها انجامیده.
پیش از این ایالات متحده، از مسکو انتقاد کرده بود که چرا طیارههای نظامی به منظور پشتیبانی از اجیران روسی به لیبیا فرستاده.
روسیه اعزام نیرو و طیارههای جنگی به لیبیا را رد کرده.
گفته میشود که اخیراً نیروهای حکومت وفاق ملی با حمایت ترکیه توانسته اند به سلسله پیشرفتهای دست یابند و نیروهای جنرال خلیفه حفتر را از حومه پایتخت و دیگر مواضعشان عقب رانند.
سازمان ملل متحد بر مذاکرات صلح بین دو طرف پافشاری دارد.
لیبیا پس از آن که معمر قذافی دیکتاتور آن کشور در ۲۰۱۱ پس از قیام گسترده از قدرت برکنار و کشته شد، شاهد جنگ داخلی بوده. آن قیام از حمایت ناتو برخوردار بود که به حاکمیت طولانی قذافی پایان بخشید.