آرمان ملی: با دست‌های خالی آمدند با بکس‌های پُر از دالر فرار کردند

آرشیف، شماری از روزنامه های چاپ کابل

روزنامه‌های چاپ امروز یکشنبه کابل به بررسی تأخیر در معرفی اعضای کابینه جدید و فساد در نهادهای و دولتی پرداخته‌اند.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح در سرمقاله خود با اشاره به تعطیلات تابستانی شورای ملی، نوشته که اعضای مجلس نمایندگان در جلسۀ فردای خود تصمیم می‌گیرند که به تعطیلات تابستانی بروند یا نروند.

روزنامه به نقل از شماری از اعضای مجلس نوشته که این احتمال بیشتر است که نمایندگان تصمیم بگیرند که از اول ماه اسد به تعطیلات چهل‌وپنج روزه بروند، چرا که حکومت هنوز نتوانسته اعضای کابینه جدید را برای کسب رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.

به نوشته سرمقاله‌نویس هشت صبح، برخی از اعضای مجلس پیشتر تصریح کرده بودند که حاضر هستند برای معرفی وزیران پیشنهادی رئیس جمهوری منتظر بمانند و تعطیلات تابستانی‌ خود را به تأخیر بیندازند.

به باور نویسنده، معرفی وزیران پیشنهادی به دلیل آن‌چه که نویسنده "زدوبندهای سیاسی در سپیدار" خوانده، به تأخیر افتاده است.

  • آرمان ملی

روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان "با دست‌های خالی آمدند، با بکس‌های پُر از دالر فرار کردند!"، نوشته که پس از تشکیل اداره موقت، ضمن برگشت مهاجران از کشورهای همسایه، برنامه برگشت متخصصان، کارشناسان و اهل خبره نیز روی دست گرفته شد.

به نوشته روزنامه، با کسب تجربه از چند سال گذشته از برنامه برگشت متخصصان و "تکنوکرات‌ها" به کشور، سوء استفاده‌های زیادی صورت گرفت و سازمان‌های استخباراتی حتی جاسوسان خود را زیر همین نام به کشور آوردند و به کرسی‌های مهم دولتی نصب کردند.

آرمان ملی به نقل از برخی از آگاهان افزوده که تعدادی از تکنوکرات‌های از غرب آمده، به این کشور چندان علاقه ندارند و تنها به فکر "نفع شخصی" خود هستند؛ اینکه از کجا و چگونه صاحب ثروت شوند.

نویسنده پیشنهاد کرده که باید رهبری دولت در قدم نخست تلاش کند تا برای مدیریت نهادها، از متخصصان داخلی استفاده کند که این متخصصان هم در روزهای دشوار در کنار مردم بوده‌اند و هم با صدای پای تروریستان فرار نمی‌کنند و می‌دانند که مرگ و زندگی آنها در همین خاک است.

  • انیس

روزنامه انیس در سرمقاله‌اش به نقش اجماع منطقه‌ای و جهانی پرداخته و نوشته که افغانستان خواهان ایفای نقش مثبت در منطقه است و تلاش دارد با رهایی از جنگ و بدامنی، به نقطه وصل ترانزیتی و تجاری در منطقه مبدل شود.

روزنامه افزوده که همکاری‌های موفقانۀ منطقه‌ای نه تنها برای توسعۀ اهداف اجتماعی و اقتصادی کشورهای منطقه مهم است، بلکه باعث تولید سرمایه، تحکیم ثبات و برقراری صلح دایمی می‌شود.

به نوشته انیس، افغانها به روندِ صلحِ از طریق گفتگو و مذاکره متعهد و به این باور هستند که منطقه‌ به اتخاذ استراتژی موثر مقابله با دهشت‌افگنی به عنوان نیاز فوری برای برخورد با تهدیدهای رو به‌ افزایش دهشت‌افگنی نیاز مبرم دارد.

روزنامه در پایان با اشاره به سه نشست چند که هفته گذشته از سوی وزارت خارجه افغانستان راه اندازی شد، نوشته که تأمین منافع دولت‌های منطقه، در صلح، صداقت و حسن همجواری رهبران کشورهای همسایه نهفته است و در ضمن جامعه جهانی مسئولیت دارد تا در برابر تروریزم و گروه‌های دهشت‌افگن جهانی مبارزه کند.