انتقاد مسئولان اتاق زراعت و مالداری هرات از نبود سردخانه‌ در این ولایت

آرشیف، تصویر سردخانه‌ای که قرار است ساخته شود

مسئولان در اتاق زراعت و مالداری هرات می‌گویند که بخش زیادی از محصولات دهقانان و باغداران، به‌دلیل نبود سردخانه فاسد یا به قیمت پایین در بازار به فروش می‌رسد.

این مسئولان می‌افزایند که حکومت به وعده‌هایش مبنی بر ساخت سردخانه‌های بزرگ برای نگهداری محصولات زراعتی عمل نکرده‌است و به همین خاطر محصولات زراعتی به کشورهای همسایه صادر می‌شود و پس از نگهداری در سردخانه‌های این کشورها، دوباره وارد افغانستان می‌شود.

بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق زراعت و مالداری هرات می‌گوید که اگر سردخانه ساخته شود، باغداران هرات قادر به تأمین میوه طی چهار فصل در سال هستند.

بارها مقام‌های ارشد وزارت زراعت و مالداری افغانستان در سفرهای‌شان به هرات، وعده ساخت سردخانه‌های بزرگ را داده‌اند، اما در حد وعده باقی مانده است.

عبدالصبور رحمانی، رئیس زراعت و مالداری هرات می‌گوید که به ارزش ۱۸۵ میلیون افغانی یک سردخانه به ظرفیت ۱۵۰۰ تُن ساخته خواهد شد.

او اما زمان مشخص برای آغاز کار ساخت این سردخانه را مشخص نمی‌کند.

در فصل برداشت میوه و سبزیجات، کشورهای ایران و پاکستان محصولات زراعتی‌شان را به قیمت پایین به افغانستان صادر می‌کنند و این باعث رکود کار و بار دهقانان این کشور می‌شود.

وضع تعرفه‌ بر محصولات زراعتی مشابه خارجی و ساخت سردخانه، دو خواست اصلی دهقانان از حکومت افغانستان است.

با این همه، بر خلاف ولایت‌های دیگر افغانستان، در هرات برق در بخش تامین انرژی سردخانه‌ها وجود دارد، اما برای دهقانان و باغداران پرسش‌برانگیز است که چرا سردخانه ساخته نمی‌شود؟