در آستانه فرارسیدن عید قربان، ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، کمپاین آگاهیدهی در باره چگونگی بیماری تب کانگو در مرکز و شش ولسوالی این ولایت راه اندازی کردهاست.
سخیداد سُرخی، مالدار ۲۸ ساله در منطقه کلوخ ولسوالی قلعهزال کندز، پارسال به ویروس کانگو مبتلا شد. او به رادیوآزادی گفت: "پارسال بعد از آن که قربانی را حلال کردیم، در من جاندردی، تب و خونریزی پیدا شد. مرا به شفاخانه بُردند. بستری شدم. تقریباً ۸۰۰ سیسی خون وارد بدنم کردند. بسیار اذیت شدم. مرض کانگو خیلی خطرناک است. کسانی که قربانی میکنند، متوجه باشند که این مرض خیلی خطرناک است."
با این حال، عبدالهادی قرلق، رئیس اداره زراعت کندز میگوید که به همه مسئولان کلینیکهای صحت حیوانی در مرکز و ولسوالیهای این ولایت، تجهیزات و داروهای ضد کنه، عامل اصلی انتقال ویروس تب کانگو، توزیع کرده است.
او گفت: "امسال ما به خاطر جلوگیری از شیوع مرض کانگو برای کلینیکهای صحت حیوانی مرکز و ولسوالیهای این ولایت به مقدار ۱۵۱ کیلو دوا توزیع کردیم تا مواشی، تویلهها و دیگرجاهای بود و باش مواشی دواپاشی شود و در ضمن در مورد مرض کانگو به مردم همه آگاهی داده میشود."
آقای قرلق از مردم خواسته که توصیههای کارکنان صحت حیوانی را بهگونه جدی رعایت کنند تا در روزهای عید قربان در هنگام ذبح قربانی به مرض کانگو مبتلا نشوند.
به گفته مسئولان شفاخانه حوزهای کندز، تب کانگو نوعی بیماری ویروسی است که از حیوانات به انسانها انتقال میشود که باعث تب و درد در وجود انسان میشود.
داکتر مختاراحمد پُردلی متخصص بیماریهای داخله شفاخانه حوزهای کندز به رادیوآزادی گفت: "علایم مرض کانگو میتواند که به شکل ریزش عادی شروع شود. مثلاً سرفه، مشکلاتی تنفسی، درد عضلی، خستگی و تب است و همچنین تشوشات خوندهندهاش است که از طریق جلد میباشد، تب با خونریزی است. این بیمای از یک هفته تا ۱۴ روز طول میکشد."
از سویی هم داکتر احسانالله فضلی رئیس صحتعامه کندز میگوید که پارسال در این ولایت ۲۰ تن به بیماری تب کانگو مبتلا شدند و از این میان ۹ تن جان باختند: "کانگو یک مرض موسمی است. مخصوصاً در فصل گرم شیوع میکند و همچنین عید قربان فرصتی خوبی برای شیوع این ویروس میباشد، زیرا تمامی مردم قربانی میکنند. این که به عید قربانی روزهای انگشتشمار باقیمانده است. من از تمامی مردم میخواهم که در هنگانی ذبح قربانی از دستکش و ماسک استفاده کنند، تا به ویروس کانگو مبتلا نشوند."
مسئولان اداره زراعت کندز میگویند که از آغاز کمپاین مجادله علیه کنهها تا اکنون براى صدها قصاب، مالدار و دهقان این ولایت در مورد بيمارى کانگو آگاهى دادهاند و صدها تویله و مالبندی را نیز دواپاشی کردهاند.