مقام‌های امریکا و روسیه روی کنترل تسلیحات هسته‌ای گفت‌و‌گو می‌کنند

آرشیف، راکت بین قاره‌ای جدید موسوم به "سمرات" ساخت روسیه

گفت‌و‌گوهای سه روزه در مورد کنترل تسلیحات هسته ای میان ایالات متحده و روسیه امروز در ویانا پایتخت اتریش آغاز می‌شود.

در دور اول این گفت‌و‌گو‌ها ماه گذشته، دو جانب در بارۀ پیمان تسلیحات هسته‌ای سال ۲۰۱۰ موسوم به (نیو استارت) صحبت کردند. طبق این پیمان، ایالات متحده و روسیه هر یک فقط می‌توانند حداکثر ۱،۵۵۰ سرگلوله را مستقر کند.

بعد از آن صحبت‌ها به تاریخ ۲۲ و ۲۳ ماه جون در ویانا، مارشال بیلینگسلی نمایندۀ خاص رئیس جمهور امریکا در مذاکرات کنترل تسلیحاتی در کانفرانس خبری گفته بود، او و سرگئی ریابکوف معین وزارت خارجۀ روسیه به پیشرفت کافی دست یافته.

به گفتۀ او دو طرف توافق کرده اند چندین گروه کاری را ایجاد کنند و اینکه دور بعدی گفت‌وگوها وابسته به پیشرفت‌های کار همین گروه‌های کاری خواهد بود.

هر دو طرف خواهان پیمان جدید اند که جایگزین نیواستارت شود.

معیاد نیواستارت در ماه فبروری سال آینده به پایان می‌رسد.

گفت‌وگوهای سه روزه بعد از صحبت‌های یک روزه در مورد امنیت فضایی صورت می‌گیرد که دیروز برگزار شد و اولین چنین بحث‌ها میان امریکا و روسیه بعد از سال ۲۰۱۳ بود.

کریستوفر فورد معین وزارت خارجه امریکا در امور امنیت بین‌المللی و منع گسترش سلاح هسته‌ای به تاریخ ۲۴ جولای در کانفرانس خبری گفت، کشورش امیدوار است جلسۀ ویانا به دو طرف اجازه دهد راه‌های مختلف برقراری امنیت و ثبات فضایی را بررسی کنند.

او همچنان گفت پیکنگ و مسکو قبلاً فضای بیرونی را به دامنۀ جنگ مبدل کرده اند.

آرشیف

ایالات متحده و بریتانیا، روسیه را متهم کرده اند که به تاریخ پانزدهم جولای سلاح ضد ماهواره را در فضا آزمایش کرد، اتهامی که مسکو ردش کرده و رویداد را بازرسی یک ماهواره توسط ماهواره دیگر خوانده.

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین به تاریخ ۲۴ جولای گفت "روسیه همیشه کشوری بوده و خواهد بود که از غیر نظامی سازی فضای بیرونی و عدم توسعۀ اسلحه در آنجا حمایت می‌کند."

اما ایالات متحده و بریتانیا می‌گویند ماهوارۀ روسیه که به تاریخ پانزدهم جولای پرتاب شد، به گفتۀ کریستوفر فورد گلوله گونه پرتاب شد. فورد گفت، روسیه چنین آزمایش را برای دومین بار کرده است و اولین آن در سال ۲۰۱۷ بود.