همه ساله بیش از دو میلیون مسلمان از ۱۸۰ کشور جهان برای اشتراک در مراسم حج به مکه سفر میکنند و این از بزرگترین مراسم مذهبی در جهان است.
اما امسال مثل هر سال نیست. جهانگیر شدن ویروس کرونا زائران بینالمللی به شمول هزاران نفر از افغانستان را از اشتراک در مراسم حج بیبهره کرده است.
به اساس گزارشها، تعداد زائران در مراسم حج امسال بین یک هزار تا ۱۰ هزار تن خواهد بود.
وزارت حج و عمره عربستان سعودی ماه گذشته اعلام كرد كه تنها "تعداد بسیار محدود" مسلمانان از ملیتهای مختلف كه قبلاً در عربستان سعودی اقامت داشته اند، اجازه دارند مراسم حج امسال را انجام دهند.
امروز تعداد اندک زائران مراسم را آغاز کردند.
حج یکی از پنج بنای اسلامی است و به هر مسلمان توانا که از عهدۀ آن برآید، یک بار در طول عمر فرض است.
زائرانی که در مراسم حج امسال اشتراک دارند از ورودشان به مکه در آخر این هفته تا اکنون تحت قرنطین قرار گرفته اند و همه روزه درجۀ حرارت بدنشان کنترل میشود.
همچنان زائران باید زیر ۶۵ سال سن داشته و هیچگونه بیماری مزمن هم نداشته باشند.
عمرو المداح رئیس برنامهریزی در وزارت حج و عمرۀ عربستان سعودی به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته كه مقامهای این کشور همه اقدامات لازم را انجام میدهند تا اطمینان حاصل شود كه مراسم حج امسال با هیچ مورد مرگومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ پایان یابد.
تصمیم وضع محدویت بر اشتراک زائران مسلمان از خارج عربستان سعودی برای نخستین بار در تاریخ مدرن این پادشاهی گرفته شده است.
تراکم افرادی که در هنگام زیارت در اماکن مذهبی گرد میآیند، خطر شیوع بیشتر ویروس کرونا را در قبال دارد و در حال حاضر پادشاهی سعودی در تلاش برای کنترل این همهگیری است.
براساس ارقام پوهنتون جانز هاپکنز امریکا، تا اکنون بیش از ۲۷۰ هزار مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در عربستان سعودی ثبت شده و مرگومیر ناشی از آن ۲،۷۸۹ تن گزارش شده است.