ایران ممنوعیت بایسکل رانی زنان در مشهد را تکذیب کرد

آرشیف

سارنوال ولایت خراسان رضوی ممنوعیت بایسکل سواری زنان در مشهد را تکذیب کرد.

آژانس خبررسانی نیمه دولتی ایسنا روز چهارشنبه (۱۵ اسد) از قول محمد حسین درودی گزارش داد که هیچ‌گونه دستور قضایی در این زمینه صادر نشده است.

یک روز قبل از این اظهارات، مهدی روزبهانه رئیس ادارۀ بایسکل سواران ولایت خراسان رضوی گفته بود که به‌دنبال تصمیم ادارۀ "امر به معروف و نهی از منکر" ممنوعیت بایسکل سواری زنان در اماکن عمومی این ولایت نافذ شد.

آرشیف، بایسکل سواران زن در ایران

آیت‌الله احمد علم الهدی امام جمعه شهر مشهد به موضعگیری‌های تندرو خود به‌خصوص در بارۀ کنسرت‌ها و آزادی بیشتر زنان معروف است.

او درگذشته علیه بایسکل سواری زنان سخن گفته است.

ولی آقای روزبهانه گفته بود که تلاش می‌کند این ممنوعیت در مورد زنانی که حجاب را رعایت می‌کنند دور ساخته شود.

[رعایت حجاب در ایران به این معنا است که زنان بدن و موی سر خود را در ملاء عام] بپوشانند.

ولی بسیاری زنان حجاب اجباری را نمی‌پذیرند و یک تعداد زیاد آنها درسال‌های اخیر با سرکردن شال‌های کوچک و پوشیدن بالاپوش‌های کوتاه و تنگ این قانون را زیرپا می‌کنند.

آقای روزبهانه به خبرنگاران گفته بود که "ما تلاش می‌کنیم تا زنانی که حجاب را رعایت می‌کنند و با توجه به مذهبی بودن مشهد پای‌بندند مشکلی بابت بایسکل سواری نداشته باشند."

وی زنانی را که هنگام بایسکل سواری حجاب را درست رعایت نمی‌کنند مقصر دانست.

چند روز پیش رسانه‌های ایران گزارش دادند که اعضای ادارۀ بایسکل سواران شهر سبزوار که آنهم در ولایت خراسان رضوی موقعیت دارد در اعتراض به ممنوعیت بایسکل سواری زنان ازسوی ادارۀ امر به معروف استعفا کردند.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران در یک فتوای چهار سال پیش خود گفته بود که بایسکل سواری زنان جایز نیست. ولی این فتوا با سختگیری نافذ نشد.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران

درسال‌های اخیر در بسیاری شهرهای ایران به شمول پایتخت تهران شمار روز افزون زنان علیرغم مخالفت تندروان بایسکل سواری می‌کنند.

اما سال گذشته یک سخنگوی حکومت گفت بایسکل سواری زنان به شرطی‌که حجاب رعایت شود ممنوع نیست.

بایسکل سواری زنان از بیست سال به این سو در ایران مطرح بحث و به‌دلیل مخالفت‌های سرسختانۀ ادارات مذهبی و حکومتی همواره با جنجال همراه بوده است.