شماری از باشندگان ولسوالی درقد ولایت تخار میگویند که به دلیل نبود پُل بر فراز رودخانه آمو با مشکلات زیادی مواجه هستند.
درقد جزیرهای در رودخانه آمو است. این جزیره یکی از ولسوالیهای ولایت تخار است که به خشکه راه ندارد.
محمدنبی ۳۴ ساله حقمل از باشندگان درقد است. آقای حقمل میگوید که نبود پُل برای ساکنان این جزیره مشکل عمدهای است.
او میگوید: "مشکل عمده مردم ما نبودن پُل است. چهار طرف ما را دریای آمو احاطه کرده است. زمانیکه به دیگر ولسوالیها و یا مرکز تخار میرویم، از طریق کشتی از دریا عبور میکنیم. در موسم آبخیزی این مشکل دیگر هم زیاد میشود. در حال حاضر هر نفر ۵۰ افغانی به کشتی کرایه میدهد. ۲۰ دقیقه الی یک ساعت را دربر میگیرد تا کشتی از دریای آمو عبور کند."
محمدکبیر هوتک یکی دیگر از باشندگان این ولسوالی به رادیو آزادی گفت که به دلیل نبود پُل، سالانه دهها نفر و موتر در زمان انتقال با قائق غرق میشوند.
او افزود: "به دلیل نبود پُل اکثر اوقات سواری کشتی خیلی زیاد میباشد که کشتی در داخل دریا غرق میشود. یا کشتی از کار افتاده میباشد در دریا غرق میشود. این گونه رویدادها را ما همه ساله در ولسوالی درقد میبینیم."
با این حال، شیردل پاڅون یکی دیگر از باشندگان ولسوالی درقد تخار میگوید که داشتن پُل یکی از آرزوهای دیرینه او است. او می گوید: "به واقعیت که مردم ولسوالی ما خیلی زیاد مشکل دارند و نبود پُل به مردم مشکلات زیادی را به وجود آورده است و تقاضای ما مردم از دولت همین است باید به ولسوالی ما توجه جدی کنند و پُل ولسوالی ما را جور کند."
گفته میشود که عمق رودخانه آمو بیش از ۲۰ متر است. در موسم طغیان آب قایقها نیز با تهدید امواج تُند آب مواجه میشوند.
ساکنان این جزیره از حکومت مرکزی خواستهاند که برای ساخت پُل این ولسوالی اقدام جدی کند.
اما محمدجواد هجری، سخنگوی والی تخار میگوید که با بهبود وضعیت امنیتی ولسوالی درقد، ساخت پُل درقد در اولویت کاری اداره محلی تخار است.
او گفت: "ناامنیها و جنگهایی که در این اواخر در ولسوالی درقد بود. کار ما را با چالش مواجه کرده است. ولی ما برنامههایی روی دست داریم. با تغییر وضعیت این مشکلهای مردم درقد را با مراجع مربوط شریک میسازیم تا به یک راه حل برسیم."
ولسوالی درقد بیش از ۱۰۰ کیلومتر با شهر تالقان، مرکز ولایت تخار، فاصله دارد. این ولسوالی با کشور تاجیکستان مرز مشترک دارد. در این بخش رودخانه آمو مرز طبیعی بین افغانستان و تاجیکستان را شکل داده است. به گفته منابع محلی، هم اکنون ۹۰ درصد جغرافیای این ولسوالی تحت کنترول گروه طالبان مسلح قرار دارد.