صنعت رو به رشد پرورش ماهی در افغانستان

آرشیف، یک فارم ماهی در ولایت کندز

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفته که صنعت پرورش ماهی در این کشور توسعه یافته است.

وزارت زراعت و مالداری افغانستان می‌گوید سالانه این کشور حدود ۱۱ هزار تن گوشت ماهی تولید می‌کند.

اکبر رستمی سخنگوی این وزارت روز چهارشنبه (۲۹ اسد) به رادیو آزادی گفت که صنعت پرورش ماهی رو به توسعه است و وزارت زراعت سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ مرکز پرورش ماهی می‌سازد.

آقای رستمی افزود: "صنعت پرورش ماهی در کشور خوشبختانه در حال رشد است. ظرفیت تولید سال‌به‌سال بیشتر می‌شود. در حال حاضر، بیش از ۱۱ هزار تن تولید سالانه ما است. وزارت زراعت سالانه بین هشتاد تا صد مرکز پرورش ماهی ایجاد می‌کند. یکی از برنامه‌های کلیدی این وزارت توسعه پایدار این بخش است."

آرشیف، یک فارم ماهی در شمال افغانستان

آقای رستمی می‌گوید که علاقه به حرفه پرورش ماهی در چند سال اخیر به‌گونه چشم‌گیری افزایش یافته است.

او می‌افزاید که ولایت‌های کندهار، هلمند، ارزگان، ننگرهار، لغمان، بلخ و نیمروز از مراکز عمده تولید گوشت ماهی در افغانستان اند.

مسئولان وزارت زراعت می‌گویند که گوشت ماهی با وجود سود فراوان بهداشتی، در افغانستان مصرف فصلی دارد و در گذشته گوشت ماهی در این کشور تنها از طریق رودخانه‌ها تامین می‌شد، اما امروز بخش زیادی از گوشت بازار افغانستان از این مراکز پرورش ماهی به دست می‌آید.

ماهی یک فارم ماهی در شمال افغانستان

وزارت زراعت افغانستان می‌گوید که به‌منظور فراهم کردن بخش بیشتری از گوشت ماهی، به زودی سه مرکز بزرگ تکثیر جوجه ماهی را در برخی ولایات ایجاد می‌کند.

سیف‌الدین سیحون، کارشناس اقتصادی به رادیو آزادی گفت که افغانستان برای پرورش ماهی ظرفیت کافی دارد و رشد این صنعت در کنار مصونیت غذایی می‌تواند برای تعداد زیادی زمینه کار فراهم کند.

سیف‌الدین سیحون، کارشناس اقتصادی

آقای سیحون افزود: "افغانستان ظرفیت زیادی دارد برای پرورش ماهی، آنها نیازمندی‌های اولیه زندگی هستند، برای صحت، تامین معیشت و درآمدزایی این مراکز پرورش ماهی کار ایجاد می‌کنند به این معنی که تعداد افرادی که در آن جا مصروف می‌شوند، مسلماً حقوق دریافت می‌کنند فروشگاه‌های زنجیره‌ای به وجود می‌آید و تمام سبب افزایش درآمد برای شهروندان می‌شود."

بربنیاد آمارهای داده شده وزارت زراعت افغانستان سالانه به بیش از ۳۶۰ هزار تُن گوشت ماهی نیاز دارد و در حال حاضر بخشی زیادی آن از بیرون وارد می‌شود، اما این وزارت می‌گوید تلاش دارد تا کشور از این بابت به خودکفایی برسد.