- واشنگتن ایگزمینر
ملامت کردن قربانی در افغانستان صلح نخواهد آورد، عنوان مطلبی است که در روزنامۀ واشنگتن ایگزمینر چاپ شده.
نویسنده یک مقام پیشین وزارت دفاع امریکاست و به توافق صلح میان امریکا و طالبان از دید انتقادی نگریسته. مثلاً او گفته که مقامهای امریکایی سعی کرده اند حکومت افغانستان را قربانی کنند و نقایص توافقشان با طالبان را پنهان.
نویسندۀ مطلب ادعا کرده که وزارت خارجۀ امریکا با طالبان که به گفتهاش دستان شان با خون آغشته است، ملاقات کرده اما حمدالله محب مشاور امنیت ملی افغانستان را به گفته نویسنده در فهرست سیاه جای داده به خاطر انتقادش از رویکرد زلمی خلیلزاد نمایندۀ خاص امریکا برای صلح افغانستان. نویسنده بیآنکه شواهد و جزئیات ارائه کند همچنین گفته که وزارت خارجۀ امریکا به امرالله صالح رئیس پیشین امنیت ملی و اکنون معاون اول رئیس جمهور غنی ویزه نداده. آقایان محب و صالح در مورد این اظهارات هنوز چیزی نگفته اند.
در مطلب میخوانیم که دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده شاید خواستار پایان دادن به طولانیترین جنگش باشد. اما نویسنده پیشنهاد کرده که اگر ترمپ در چنین کاری موفق شود، مهم است تا طالبان به تطبیق تعهداتشان وادار ساخته شوند. سرانجام، نویسنده گفته که طالبان باید ۲۲ کوماندوی افغان را رها کنند که از دید او هم از افغانستان و هم از امریکا دفاع کرده اند.
هنوز روند تبادل تمامی زندانیان طالبان و حکومت افغانستان تکمیل نشده، چیزی که پیش شرط برای آغاز مذاکرات بین افغانان خوانده شده. طالبان و حکومت افغانستان یکدیگرشان را به تأخیر در کار تکمیل تبادل زندانیان دو طرف ملامت کرده اند.
برخی از رسانههای هند به ادامه تلاش برای دادن پناهندگی به جماعت هندوها و سیکهای افغانستان در ایالات متحده توجه کرده اند.
- آنی نیوز
آنی نیوز در صفحۀ آنلاین خود نوشته که جماعت سیک در ایالات متحده از طرح تازه در کانگرس ایالات متحده استقبال کرده.
طرح پیشنهادی یک عضو مجلس نمایندگان امریکا از راه یافتن هندوها و سیکهای افغانستان به امریکا حمایت کرده و در ضمن تمامی حملههای تروریستی بر این جماعت و همچنان آزار و اذیت مذهبی آنان را نکوهش کرده.
در ادامه میخوانیم که هارپریت سنگ ساندو یک رهبر سیکها در ایالات متحده از اقدام کانگرس امریکا برای آنچه که نجات هندوها و سیکهای افغانستان خوانده شده، تشکر کرده.
تقریباً پنج ماه پیش، داعش مسئولیت حمله بر عبادتگاه سیکها در کابل را پذیرفت که در آن دهها نفر کشته و زخمی شدند. چندی بعد، گروه یازده نفری هندوها و سیکها ویزه گرفتند و به هند رفتند.