کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه نگرانیهای مربوط بهروند صلح افغانستان را با کانگرس امریکا شریک کرده است.
کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه و شبکه زنان افغان در مورد تیم مذاکرهکننده حکومت و تصمیمگیری در مورد روند صلح با طالبان اظهار نگرانی کردهاند.
کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه اخیرا نامهای به کانگرس امریکا فرستاده و نگرانیهای خود را شریک کرده است.
محبوبه رحمت، منشی این کمیسیون، در مورد این نامه توضیح بیشتر به رادیو آزادی داد.
بانو رحمت گفت: "نمایندگان مردم در کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه و مجمع زنان پارلمان افغانستان همه یک نظر داریم که توافق با طالبان نباید به قیمت از دست دادن ارزشهای ما تمام شود."
دستاوردهای دو دهه گذشته، حقوق بشر، نظام جمهوری اسلامی، حقوق اقلیتها، مشارکت زنان و برخی مسایل دیگر در این نامه بهعنوان ارزشهایی دانسته شده که در مذاکره با طالبان باید از آنها دفاع شود.
به همینگونه در این نامه از امریکا خواسته شده که از روند صلح افغانستان بهگونه جدی نظارت داشته باشد و خروج نیروهای خارجی از افغانستان براساس برنامهای منظم و جدول زمانی ویژه بازنگری شود.
از سوی دیگر، شبکه زنان افغان در یک نشست خبری نگرانیهای خود را در مورد روند صلح با رسانهها شریک کرد.
این شبکه نیز با نشر یک اعلامیه خواهان سهم زنان در روند صلح و مذاکره با طالبان شد.
مسئولان این شبکه گفتند که نگرانیهای خود را بارها با مسئولان درجه اول حکومت شریک کردهاند، اما بیپاسخ ماند.
مسیحه فایز، عضو این شبکه میگوید: "در حالی که زنان افغان از تعداد نمایندگان زن و عدم حضور نماینده زنان از جامعه مدنی افغانستان در جمع هیئت مذاکرهکننده شاکیاند، اکیداً نگرانی خود را با مسئولین درجه اول روند صلح افغانستان بهشمول رئیس جمهور، رئیس شورای عالی مصالحه ملی، وزیر دولت در امور صلح و رئیس هیئت مذاکرهکننده شریک ساختهاند، مگر با تاسف که هیچ واکنش مثبت برای رفع این نگرانی و در نظر گرفتن پیشنهادهای زنان دریافت نکردیم."
این در حالی است که بهتازگی هیئتی به ریاست ملاعبدالغنی برادر، رئیس دفترسیاسی طالبان در قطر به پاکستان سفر کرده است.
سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که این هیئت با شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان و صادق خان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در مورد روند صلح گفتوگو میکند.
منابع حکومت افغانستان تماسهای رادیو آزادی برای اظهار نظر درباره نگرانی شبکه زنان و سفر هیئت گروه طالبان به پاکستان را بیپاسخ گذاشتند.