وزارت دولت در امورد رسیدگی به حوادث طبیعی افغانستان میگوید، در سیلابهای اخیر در ولایتهای مختلف ۱۵۱ تن جان باخته و نزدیک به ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.
ادامۀ سرازیر شدن سیلابها در افغانستان؛ در این سیلابها ۱۵۱ تن جان باخته اند و نزدیک به ۲۰۰ تن زخم برداشته اند.
معین وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی افغانستان میگوید، بیشترین آسیب ناشی از سیلابهای اخیر را باشندهگان ولایت پروان متقبل شده است.
محمد قاسم حیدری روز پنجشنبه (۶ سنبله) در یک نشست خبری در کابل گفت: "در اثر وقوع سیلابها ۱۵۱ تن جان باخته و نزدیک به ۲۰۰ تن دیگر مجروح شده اند، به همین گونه وقوع سیلابهای اخیر دوصد منزل مسکونی و صدها جریب زمین را تخریب کرده است.
او افزود: "این ارقام نهایی نیست عملیات جستوجو ادامه دارد، هردقیقه و هرساعت امار درحال تغییر است ما اینرا آمار نهایی گفته نمیتوانیم، این آمار ابتدایی است سرویما ادامه دارد."
گزارشها ازپروان میرساند، که با گذشت یک روز از وقوع سیلاب دراین ولایت هنوز هم روند بیرون کشیدن اجساد ادامه دارد و ممکن تعداد تلفات افزایش یابد.
فضلالدین عیار والی پروان به رادیو آزادی گفت که ۸۶ جسد و ۱۰۵ زخمی از رویداد به شفاخانه ولایت انتقال شده است.
به گفته مسئولان وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی افغانستان، در نتیجه سیلابهای اخیر برعلاوه ولایت پروان، ۱ تن در ولایت پکتیا، ۲ تن درننگرهار،۳ تن در پنجشیر، ۷ تن در میدان وردک، ۱۷ تن کاپیسا و ۱۹ تن در کابل جان باختند.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان میگوید، برای کمکهای عاجل به نیازمندان ۲۳ میلیون افغانی اختصاص داده شده است، که از این پول برای هر خانواده متضرر ۵۰ هزارافغانی توزیع شده است.
این وزارت میگوید، در سیلابها، شاهراه امتداد یافته میان غوربند و بامیان بهروی ترافیک مسدود شده و جادههای برخی ولسوالیها نیز آسیب دیده اند.
بهشمول شاهراه کابل–جلالآباد و کابل–گردیز، سیلابها به برخی مناطق دیگر نیز آسیب رسانده است.
مخلص افغان سخنگوی والی پکتیکا به رادیو آزادی گفت که بیشترین خساره را در این ولایت باشندهگان ولسوالی سرحوضه متقبل شده اند، خانههای شان تخریب شده و به صدها جریب زمینهای فصلی از بین رفته است.
ازسوی دیگر عبدالولی مدقق کارشناس محیط زیست میگوید، حکومت در بخش کمکرسانی به آسیب دیدهگان در زمان معین آن کوتاه آمده است.
آقای مدقق گفت: "ما هر سال شاهد چنین حوادث استیم، اما ارگانهای دولتی درست عمل نکرده اند. ادارات دولتی تنها آمادهگی میگیرند. زمانی که حادثه رخ دهد چگونه مواد خوراکی را برسانند، برای جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب باید از قبل گام برداشته شود."
اما مسئولان میگویند، برای خانوادههای آسیب دیده مواد خوراکی و غیرخوراکی توزیع شده است.
تمیم عظیمی سخنگوی این وزارت میگوید، گروههای نجات در هماهنگی با نیروهای امنیتی مشترکا عملیات نجات را آغاز کرده اند.
وی میافزاید: "درنظر است تا برای ۱۰۰۰ خانواده آسیب دیده مواد خوراکه به پروان انتقال شود."
رئیس جمهور نیز از سیلابهای اخیر ابراز نگرانی کرده و دستور رساندن کمکهای عاجل به خانوادههای متضرر را داده است.
این درحالیست که اداره ملی هواشناسی ریزش باران و وقوع سیلابها را درچند روز آینده در شماری از ولایات پیشبینی کرده است.