هیئت ولسی جرگه: 'مصرف ساخت دیوار سفارت افغانستان' پذیرفتنی نیست

سفارت افغانستان در واشنگتن

هئیت ولسی جرگه که در مورد ادعاهای فساد در ساخت دیوار سفارت افغانستان در امریکا تحقیق می‌کند گفته که ساخت یک دیوار به مصرف نزدیک به دو ملیون دالر پذیرفتنی نیست.

هیئت فرستاده شده ولسی جرگه به امریکا می‌گوید، مواد ساختمانی که در ساخت دیوار سفارت افغانستان در واشنگتن به کار رفته در بازار به آسانی قابل دریافت است و بهای آن بالا نیست.

جاوید صافی یک عضو ولسی جرگه که ریاست هیئت بررسی کننده را برعهده دارد می‌گوید که ساخت یک دیوار سفارت به مصرف دو ملیون دالر پذیرفتنی نیست.

آقای صافی می‌افزاید: "این دیوار دو متر ارتفاع دارد. در آن خشت عادی که در امریکا به آسانی خریداری می‌شود با کانکریت کار شده است. از موادی که ارزش تاریخی داشته باشد یا بهای آن نسبت به مواد عادی بالا باشد در آن کار گرفته نشده است."

رویا رحمانی سفیر افغانستان در واشنگتن را به عدم همکاری متهم می‌کند و می‌گوید پس از واردن شدن فشار اجازه داد که بررسی‌ها انجام شود.

رویا رحمانی سفیر افغانستان در واشنگتن

تلاش کردیم در این مورد با سفارت افغانستان در واشنگتن گفت‌وگو کنیم، اما مسئولان به تماسهای مکرر در این مورد پاسخ ندادند.

این عضو ولسی جرگه می‌گوید که ۲۶ پرسش فنی در مورد ساخت دیوار سفارت افغانستان در واشنگتن مطرح شده که شماری از این پرسش‌ها بگونه شفاهی پاسخ داده شده اند.

وزارت خارجه افغانستان پیش از این وجود فساد در ساخت دیوار سفارت این کشور در امریکا را رد کرده و گفته که حاضر است در مورد اسناد ارائه کند.

وزارت خارجه افغانستان

این وزارت به تازگی گفته که این موضوع را برای بررسی بیشتر به لوی سارنوالی فرستاده است، اما لویه سارنوالی در این مورد پاسخ نمی‌گوید.

پیش از این گزارشهای پخش شد که سفارت افغانستان در امریکا بیش از یک میلیون و هشت صد هزار دالر را هزینه ساخت یک دیوار به طول ۷۰ متر کرده است.

درگزارشها همچنین آمده که یک شرکت آماده بود تا این دیوار را در بدل ۸۸ هزار دالر بسازد.

درهمین حال ناصر تیموری محقق سازمان شفافیت افغانستان می‌گوید که حکومت این کشور زمینه بررسی را برای نهاد‌های مستقل در این زمینه فراهم نکرده است.

ناصر تیموری محقق سازمان شفافیت افغانستان

آقای تیموری می‌افزاید: "چیزی را که ما می‌دانیم این است که حکومت افغانستان حاضر نیست که زمینه بررسی در این باره را برای نهادهای مستقل فراهم کند. در بخشهای که دوسیه‌های آن مورد تحقیق قرار گرفته و به لوی سارنوالی فرستاده شده بررسی صورت نمی‌گیرد."

اما حکومت افغانستان همواره مبارزه با فساد را از اولویت‌های کاری‌اش خوانده و از همکاری تمام نهادی ها در این زمینه استقبال کرده است.