وزارت خارجۀ امریکا از آغاز مذاکرات صلح میان افغانان استقبال کرده و گفته است که باید به دیدگاه زنان و اقلیتهای قومی و مذهبی احترام گذاشته شود.
وزارت خارجۀ امریکا با صدور اعلامیهیی از تعین تاریخ آغاز این مذاکرات استقبال کرده و گفته است که این فرصت تاریخی برای پایان دادن به جنگ ۴۰ ساله در افغانستان است.
در اعلامیۀ وزارت خارجۀ امریکا آمده است که از مدتی طولانی به این سو مردم افغانستان بار جنگ را به دوش میکشند و آنان در آرزوی صلح هستند.
وزارت خارجۀ امریکا گفته است که طرفین تنها از طریق یک فرایند سیاسی تحت هدایت افغانها، روشی که به نظرات همه شهروندان افغانستان از جمله زنان و اقلیتهای قومی و مذهبی احترام داشته باشد، میتوانند به صلح پایدار برسند.
وزارت خارجۀ امریکا از مذاکرهکنندگان خواسته است که در این روند عمل گرایی، خویشتنداری و انعطافپذیری لازم از خود نشان دهند.
در همین حال دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که مایک پمپیو، وزیر خارجۀ این کشور در مراسم گشایش گفتوگوهای صلح میان افغانان در دوحه، پایتخت قطر حضور خواهد داشت.
Your browser doesn’t support HTML5
آقای ترمپ افزود: "نهایتاً با افتخار اعلام کرده میتوانم که مایک پمپیو، وزیر خارجه شام امروز برای یک سفر تاریخی و اشتراک در آغاز گفتوگوهای صلح بین افغانان به دوحه، پایتخت قطر میرود."
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان که روند گفتوگوهای صلح امریکا با طالبان را رهبری میکرد، در تویت خود گفته است که تاریخ اخیر افغانستان نشان میدهد که دستیابی به انحصار قدرت و اجرای ایدئولوژی خود با زور منجر به درگیری میشود و کشور را در معرض دخالت دیگران قرار داده و آسیبپذیر میکند.
شماری از اعضای هیأت مذاکرهکنندۀ دولت افغانستان از اعلامیۀ وزارت خارجۀ امریکا به ویژۀ در بخش حقوق زنان و اقلیتها و موضع آقای خلیلزاد استقبال میکنند.
عبدالحفیظ منصور، یکی از اعضای این هیأت به رادیوی آزادی گفت: "من از اعلامیۀ وزارت خارجۀ امریکا استقبال میکنم و دقیقا این خواستها با خواست هیأت مذاکرۀ کنندۀ دولت افغانستان مطابقت دارد."
پاکستان هم از اعلام آغاز مذاکرات بینالافغاني در ۱۲ سپتمبر در دوحه استقبال کرده است.
محمد صادق، نمایندۀ ویژۀ پاکستان در امور افغانستان در برگۀ تویتر خود نوشته است، پاکستان امیدوار است که این مذاکرات منجر به صلح پایدار در افغانستان شود.
او افزوده که حمایت قاطع آنان از روند صلح افغانستان ادامه خواهد یافت.
ناتو هم با استقبال از تعیین تاریخ آغاز مذاکرات استقبال کرده و گفته است که همه طرفها باید از این فرصت تاریخی استفاده کنند و به دستآوردهایی که فداکاریهای زیادی را به همراه دارد، برسند.
ینس ستولتنبرگ در برگۀ تویترش نوشته که ناتو همچنین به امنیت طولانی مدت افغانستان متعهد است.
پس از ماهها تأخیر در آغاز گفتوگوهای صلح میان افغانان به دلیل اختلاف نظرها در بارۀ رهایی ۵ هزار زندانی طالبان، قرار است که مراسم گشایش این گفتوگوها فردا شنبه در دوحه، پایتخت قطر آغاز شود.