کشورهای مختلف اروپایی از ارقام بلند و جدید مبتلایان به ویروس کرونا خبر میدهند.
سازمان صحی جهان از رهبران کشورها خواسته تا تدابیر جدی برای تحت کنترول در آوردن این ویروس را روی دست بگیرند.
داکتر مایکل راین رئیس اجرایی سازمان صحی جهان میگوید: "وسایلی در دست دارند و دیده اند که اگر این وسایل به سطح کشورها به شکل درست استفاده شود تا چه حد میتواند مثمر باشند".
او میگوید تأسف بار است که چندین کشور اروپایی افزایش در شمار مبتلایان را تجربه میکنند، حکومتها باید اقدامات مصممانهای را برای توقف گسترش این ویروس اتخاذ کنند.
هند دومین کشور بعد از امریکاست که شمار مبتلایان به کرونا در آن به هفت میلیون تن رسیده.
به گزارش مرکز خبری رادیو آزادی یک تحقیق در آسترالیا دریافته که ویروس کرونا در سطح اشیا مانند نوتهای پول، گیلاس و فلزات تا ۲۸ روز فعال میماند.
محققان میگویند نتایج تحقیقات آنها نشان میدهد که پاک کردن سطوح و شستن منظم دستها برای جلوگیری از گسترش این ویروس مهم است، ولی معلوم نیست که آیا ویروس موجود در سطوح اشیا لزوماً مبتلا کننده است یا نه.
شان ریدل یک محقق ارشد میگوید: "هنوزهم نمیدانیم چی باعث ابتلا میشود، باوجود آنکه میتوانیم ویروس مبتلاکننده را تا ۲۸ روز روی سطح اشیا دریابیم ولی معلوم نیست که آیا میتواند قادر به مبتلا کردن انسانها باشد. او میافزاید، پیام عمده این است که دستها باید به طور منظم شسته شده و ضد عفونی گردند.
به گزارش مرکزی خبری رادیو آزادی یک تحقیق وسیع نشان داده که یک سوم حصه بیماران بستری شده در شفاخانههای امریکا از اثر ویروس کرونا، از علایم عصبی رنج میبرند به شمول گیچی، هذیانگویی و عدم پاسخدهی. حتی این نشانهها در بعضی مبتلایان بعد از صحت٬یابی و خروج از شفاخانه٬ها هم دیده شده، بهشمول مشکل در حافظه و تمرکز.
محققان میگویند به تحقیقات بیشتر نیاز است تا معلوم شود که این مشکلات مستقیماً از اثر ویروس میباشند یا از اثر التهاب و کمبود اکسیجن در خون.
در رابطه با عواقب اقتصادی و اجتماعی این ویروس باید گفت که این ویروس خدمات بهداشتی روانی را در سراسر جهان مختل ساخته است. این بخش قبل از شیوع کرونا هم با کمبود منابع مواجه بود و حال تحت فشار بیشتر قرار دارد.
در رابطه با ساختن یک واکسین مؤثر و مثمر باید گفت که در بریتانیا تحقیقاتی صورت میگیرد که آیا استفادۀ وسیع از واکسین ضد توبرکلوز میتواند در حفاظت از کرونا یا بیماری کووید-۱۹ کمک کند.
واکسین بیسیجی نشان داده که میتواند سیستم ایمنی را در بدن ایجاد کند که برعلاوه توبرکلوز علیه بیماریهای دیگر هم مثمر باشد.
محققان در بریتانیا در نظر دارند که این واکسین را بر حدود هزار تنی تطبیق کنند که مستقیماً با ویروس کرونا سر و کار دارند (مانند کارمندان صحی) تا دیده شود که آیا در برابر کرونا مؤثر است یا نه.