برخی از کارمندان صحی هرات در واکنش به معرفی رئیس صحت عامه و دیگر کارمندان صحی به محکمه به اتهام فساد در مصرف بودجۀ کرونا، دست به اعتراض زدهاند
آنان هشدار دادهاند که اگر این اتهامات رفع نشود، از عرضۀ خدمات صحی دست خواهند کشید.
لوی سارنوالی افغانستان میگوید که ۲۱ تن به شمول والی سید وحید قتالی، و عبدالحکیم تمنا رئیس صحت عامه به اتهام دست داشتن در فساد در مصرف بودجه کرونا به محکمه معرفی شدهاند.
دهها تن از کارمندان صحی هرات در اعتراض به اتهامهای تازه فساد در مصرف بودجه ویروس کرونا در مقابل ساختمان مقام ولایت هرات بلند شده.
آنان میگویند که در مصرف بودجه کرونا در هرات فساد نشده و نباید ۲۱ تن به شمول عبدالحکیم تمنا، رئیس صحت عامه هرات به محکمه معرفی میشدند.
اسدالله ممتاز، نمایندۀ معترضان اینگونه هشدار میدهد: "اگر قرار باشد که این اتهامات رفع نشود و دولت مرکزی از جامعۀ طبی هرات معذرت خواهی نکند، قطعاً جامعۀ طبی به سمت اعتصاب عمومی خواهد رفت و آن موقع دولت هست که باید جوابگو باشد."
یافته های تازه ای گزارش اداره بازرس ارگ ریاست جمهوری نشان میدهد که در خریدرای دستگاه سیتیاسکن فساد گسترده شده.
لوی سارنوالی افغانستان میگوید که دوسیههای والی هرات، سه عضو شورای ولایتی این ولایت و چند تن دیگر را به اتهام فساد در بودیجهی مبارزه برضد ویروس کرونا به محکمه محول کرده است.
اما عبدالحکیم تمنا رئیس صحت عامۀ هرات میگوید که این دستگاه در بخش تشخیص بیماران کووید مؤثریت زیاد داشته و اینکه فسادی در کار نبوده.
او میگوید که این دستگاه بر اساس توصیههای محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان از شرکت آلمانی زیمنس به قیمت ۳۰ میلیون و هشت هزار افغانی خریداری شده.
به گفته ای تمنا، در گزارش ادارۀ بازرس آمده که باید ۲۷ میلیون افغانی پس گردانده شود.
او افزود: "خواهان تحقق عدالت هستیم و خواهان بازنگری مجدد هستیم. خواهان اعزام تیم حقیقتیاب و مسکلی و تخصصی هستیم که این واقعیت معلوم بکند."
والی هرات در دیدار با کارمندان صحی معترض، اتهام فساد گسترده در مصرف بودجه ویروس کرونا در هرات رد میکند.
آقای قتالی گفت: "من میفهمم که دوستان جامعه صحی و طبی ما برای آنها بسیار دردآور بود و برای همه دردآور بود و این سیلی محکمی بود به زحمات و خدمات چند ماهه آنها. چون هنوزهم درگیر کرونا هستند."
مقامات صحی درهرات میگویند که نخستین مورد بیماری کووید-۱۹ در ماه حوت در هرات تشخیص داده شد. حکومت افغانستان ۴۰۰ میلیون افغانی را برای مبارزه با ویروس کرونا به هرات اختصاص داده بود.
مسئولان صحی هرات تأیید می کنند که نیمی از این مبلغ تاکنون به مصرف رسیده.