واکنش دیدبان حقوق بشر به هدف قرار گرفتن داعی؛ "خبرنگار را نکُشید"

الیاس داعی، خبرنگار رادیو آزادی در ولایت هلمند

ادامه نکوهش‌ها پس از کشته شدن الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در ولایت هلمند، "خبرنگار را نکُشید"

دیدبان حقوق بشر، کشته شدن الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در ولایت هلمند را شدیداً نکوهش کرده است.

در اعلامیه این نهاد به نقل از پتریشا گاسمن رئیس بخش آسیای دیدبان حقوق بشر آمده که گفته است، رویداد دیروز (۲۲ عقرب) پیام واضح می‌دهد که گزارش‌دهی در مورد طالبان، رسانه‌های افغانستان را با خطر بزرگ روبرو می‌کند.

خانم گاسمن در ادامه افزوده که قتل بی رحمانه داعی تردیدهای جدی را در مورد حفاظت از آزادی بیان در هرگونه توافق با طالبان مطرح می‌کند.

در افغانستان شماری از خبرنگاران در ولایت‌های مختلف در کنار نکوهش این رویداد، از جوانب درگیر جنگ خواسته اند تا به مصونیت خبرنگاران توجه کنند.

محمد فهیم نیکزاد مسئول کمیته مصئونیت خبرنگاران در بغلان امروز جمعه (۲۳ عقرب) به رادیو آزادی گفت: " شهادت محمد الیاس داعی، همه مردم افغانستان را متاثر ساخته، به ویژه خانواده مطبوعات افغانستان را. تقاضای ما بار دیگر از نهادهای امنیتی این است که توجه زیاد به خبرنگاران داشته باشند."

همچنان پرس کلب کابل در یک خبرنامه گفته که حکومت، رادیو آزادی و نهادهای حامی خبرنگاران برای خانواده داعی، معاش دایمی تعیین کنند.

شماری از خبرنگاران در پکتیا، پکتیکا و ننگرهار هم جان باختن الیاس داعی را نکوهش کرده‌اند. در پکتیا یک جاده هم به نام داعی در آمده.

الیاس داعی که ۳۳ سال عمر داشت، صبح دیروز هنگام رفتن از خانه به سوی مرکز رسانه‌های هلمند، هدف یک ماین مقناطیسی که در موترش نصب شده بود، قرار گرفت.