حکومت ایران گفته است، هرگونه حملۀ ایالات متحده بر ایران با پاسخ کوبنده به همراه خواهد شد.
علی ربیعی، سخنگوی حکومت ایران این موضوع را سهشنبه (۱۷ نومبر) اعلام کرد. او همچنان افزود که احتمال چنین حملهای کم است.
بر اساس گزارشها، در حالی که کمتر از دو ماه به پایان دورۀ ریاست جمهوری دونالد ترمپ مانده است، او از مشاوران ارشداش در مورد گزینههای حمله بر تأسیسات هستهای ایران پرسیده است.
به گزارش روزنامۀ نیویارک تایمز، ترمپ در ملاقات دوازدهم ماه نومبر پرسیده است که آیا گزینههای اقدام علیه مکان هستهای اصلی ایران در هفتههای آینده وجود دارد؟
روزنامه شانزدهم نومبر گزارش داد که در ملاقات، مشاوران ارشد ترمپ بهشمول مایک پنس، معاون او، مایک پومپئو، وزیر خارجه و مارک میلی، رئیس کمیتۀ لوی درستیزهای ایالات متحده حضور داشتند.
به گزارش نیویارک تایمز، مقامهای ارشد ترمپ را از این کار را منصرف کردند و به او هشدار دادند که این اقدام میتواند به منازعۀ گسترده در آخرین هفتههای ریاست جمهوریاش بیانجامد.
یک مقام امریکایی این گزارش را در هفدهم نومبر به خبرگزاری رویترز تائید کرد. به گفتۀ این مقام که نامش افشا نشده، ترمپ خواستار دانستن گزینهها شد.
او افزود، مقامها در مورد سناریوها برایش گفتند و او تصمیم گرفت که پیش نرود.
بر اساس گزارشها، ترمپ این سؤال را پس از گزارش ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی پرسیده است. این اداره گفته است، ایران ذخیره کردن یورانیم غنی شده را ادامه داده است.
قصر سفید از تبصره در این مورد خودداری کرده است.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، به احتمال زیاد تأسیسات هستهای نطنز هدف یک حمله بوده میتوانست.
به گزارش ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی، ذخایر یورانیم تهران در این تأسیسات حالا ۱۲ مرتبه بیشتر از حدی است که در موافقتنامۀ هستهای ایران و قدرتهای بزرگ جهان مشخص شده است.
ترمپ در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده را از این موافقتنامه بیرون کرد.