صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) امروز گفت، تصمیم دارد دو میلیارد دوز واکسین کووید-۱۹ و یک میلیارد سرنج را در سال آینده به ۹۲ کشور در حال توسعه بفرستد.
یونیسف افزود که عملیات گسترده به این منظور راهاندازی میشود.
این اداره بزرگترین خریدار واکسین در جهان است که بهگونهای عادی سالانه بیش از ۲ میلیارد دوز واکسین را در اختیار نزدیک ۱۰۰ کشور میگذارد.
یونیسف میگوید، با صدها شرکت حمل و نقل هوایی و زمینی کار میکند تا به گفتهاش بزرگترین و سریعترین عملیات رساندن واکسینهای کووید-۱۹ را انجام دهد.
ایستلیوا کادیلی، مدیر بخش تدارکات یونیسف گفته است، این همکاری مهم ادامه خواهد یافت، تا اطمینان حاصل شود که ظرفیت کامل برای انتقال واکسینها و اجرای این عملیات تاریخی و گسترده وجود دارد.
او افزوده است، در حالی که برای رساندن واکسین، سرنجها و تجهیزات محافظتی شخصی برای حفاظت از کارمندان صحی خط مقدم در سراسر جهان آمادگی میگیرند، به همبستگی نیاز دارند.
به گفتۀ این مقام صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، با حفاظت از کارمندان صحی، در واقع از میلیونها کودک نیازمند به خدمات مهم آنها، حفاظت میکنند.
رهبران گروه اقتصادهای بزرگ جهان، جی بیست، به تازگی تعهد سپردند که از هیچ تلاش برای کسب اطمینان در مورد این که واکسین ویروس کرونا به همه میرسد، دریغ نخواهند کرد.
آنها همچنان تعهد کردند، از کشورهایی که در نتیجۀ همهگیری ویروس کرونا به شدت زیان اقتصادی دیده اند، حمایت میکنند.
این وعده در نشست مجازی دو روزه به ریاست عربستان سعودی صورت گرفت.
اعضای این نشست دیروز در اعلامیه ای گفتند، که همهگیری ویروس کرونا بر زندگی مردم تاثیرات بیپیشینه داشته است.
در ادامه آمده است، کشورهای جی بیست برای حفظ جان افراد کار خواهند کرد و از آسیب دیدهترینها به گونۀ ویژه حمایت میکنند.
طبق آمار، بیش از ۵۸ میلیون تن تا کنون در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و نزدیک یک میلیون و چهارصد هزار تن جان باخته اند.
گفته شده است، ادارۀ غذا و دوای ایالات متحده در دهم دیسمبر روند بحث و مشوره در مورد تائید اضطراری احتمالی واکسینهای شرکتهای فایزر و مودرنا را آغاز میکند.
در اروپا، اورسولا ون دیر لاین، رئیس کمیسیون اروپا در نوزدهم نومبر گفت: "واکسین فایزر، کار مشترک با شرکت جرمنی بایونتِک، ممکن تا پایان امسال از سوی ادارۀ دوای اروپا تائید شود."