اطلاعات روز به بررسی اختلاف‌ها میان امرالله صالح و ولسی جرگه پرداخته است

روزنامه‌های کابل

روزنامه‌های چاپ امروز کابل (۹ قوس) درخواست‌ها برای تشکیل شورای عالی مصالحه ملی و کشمکش میان معاون رئیس جمهوری و پارلمان پردخته‌اند.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح با اشاره به تأکید سفارت امریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا بر تشکیل شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، اختلاف میان ارگ و متحدان بین‌المللی آن را بررسی کرده است.

به نظر روزنامه، تأکید این سه متحد ارگ، بیانگر آن است که آن‌ها خواستار عدم «مداخله» ارگ در امور صلح هستند.

اتحادیه اروپا، امریکا و بریتانیا در ۲۷ نوامبر در حالی خواهان تشکیل هرچه زودتر شورای عالی مصالحه ملی شدند که یک روز قبل صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت که میان تیم‌های مذاکراتی حکومت و طالبان در دوحه هیچ نوع توافقی صورت نگرفته است.

نویسنده افزوده است که توافق سیاسی میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله در ۲۸ ثور سال روان، ارگ را در مسایل مربوط به صلح "بی‌اختیار" ساخت.

به نوشته روزنامه، در توافقنامه دو طرف آمده که در صورت ضرورت رئیس جمهور می‌تواند به رهبری شورای عالی مصالحه مشورت بدهد.

سرمقاله‌نویس هشت صبح در ادامه تاکید کرده که از ایجاد این شورا تا حال شش ماه می‌گذرد، اما هنوز تشکیلات آن تکمیل نشده است. به نظر نویسنده، این امر کم‌کاری عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی را نشان می‌دهد.

هشت صبح همچنین افزوده که در حال حاضر مرجع واحدی در جبهه جمهوریت برای مدیریت امور صلح وجود ندارد.

سرمقاله‌نویس روزنامه تأکید کرده است که در این مورد باید کاخ سپیدار باید بیشتر کار کند. کاخ سپیدار دفتر آقای عبدالله است.

  • اطلاعات روز

روزنامه اطلاعات روز به بررسی اختلافات امرالله صالح معاون نخست رئیس جمهور و ولسی جرگه پرداخته است.

به نوشته روزنامه، هفته گذشته ولسی جرگه روند رای‌دهی به وزیران پیشنهادی آقای غنی را پس از آن متوقف کرد که آقای صالح در کنفرانس ژنیو تعدادی از نمایندگان را متهم به فساد کرد.

به باور سرمقاله‌نویس اطلاعات روز، در شرایط کنونی افغانستان که از یک طرف مدیریت نهادهای عمده دولتی برعهده "سرپرست‌ها" است، از سوی دیگر، گفتگوهای صلح به کندی پیش می‌رود، نیاز است که ارگ و قوه مقننه از نرمش کار گیرند.

نویسنده تأکید کرده است که امرالله صالح نباید آب را "گل‌آلود" کند. اطلاعات روز تأکید کرده که اگر آقای صالح اسنادی به دست دارد، نمایندگان آلوده به فساد را باید به نهادهای عدلی و قضای معرفی کند.

  • مسیر

روزنامه مسیر نیز به بررسی اختلاف‌های اخیر میان ارگ و ولسی جرگه پرداخته و نوشته است که این جنجال میان ارگ و قوه مقننه نیست، بلکه این مشکل شخصی ایجاد شده میان امرالله صالح و مخالفان سیاسی او است.

سرمقاله‌نویس مسیر این کشمکش را "نمایش" خوانده و از ارگ خواسته که به این "نمایش" پایان دهد.

مسیر تأکیدکرده که اگر ارگ به راستی علیه مفسدان و زورمندان گام برمی‌دارد، این کار باید از خود امرالله صالح و متحدان سیاسی‌اش آغاز شود. روزنامه توضیح بیشتری در این مورد ارائه نکرده است.