انعکاس مطالب افغانستان در برخی از روزنامه های جهان

آرشیف، شماری از روزنامه های جهان

  • استار ایند استرایپس

روزنامه استار ایند استرایپس در شماره اخیرش به راکت پراگنی‌های روز شنبه شهر کابل پرداخته و نوشته است که این حملات با حملات راکتی سه هفته پیش شباهت کامل داشت که در آن هم مناطق مختلف شهر کابل هدف قرار گرفته بود.

مسئولیت حملات راکتی سه هفته پیش را گروه داعش به عهده گرفته بود.

استار ایند استرایپش در ادامه می‌نویسد که داعش بر علاوه این، مسئولیت برخی از حملات مرگبار را در ماه گذشته در افغانستان به عهده گرفته از جمله حمله مسلحانه بر پوهنتون کابل که جان ۲۲ محصل را گرفت.

روزنامه نوشته، گروه طالبان که سرگرم مذاکره با نماینده‌های دولت افغانستان است هم حملاتش را در این کشور کاهش نداده است.

در ادامه آمده است که حملات راکتی در کابل در حالی صورت گرفته که پنتاگون با در نظر داشت توافق‌نامه میان امریکا و طالبان در نظر دارد تا در ماه جنوری ۲۰۲۱ شمار سربازان امریکایی در افغانستان را از ۴۵۰۰ به ۲۵۰۰ تن برساند.

  • سازمان خبرنگاران بدون

همچنان سازمان خبرنگاران بدون مرز طی یک مقالۀ به امنیت خبرنگاران در افغانستان پرداخته است.

این سازمان در صفحه انترنتی خود نوشته که انجمن خبرنگاران افغانستان در یک نامه در ۱۸ نومبر امسال نگرانی‌های شانرا در مورد امنیت خبرنگاران با شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کردند.

در این نامه از شورای امنیت سازمان ملل خواسته شد تا برای کاهش خشونت علیه خبرنگاران، اقدام‌های جدی را روی دست گیرد.

این نامه از سوی سازمان خبرنگاران بدون مرز، کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان و سازمان حمایت از خبرنگاران به هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان سپرده شده.

سازمان خبرنگاران بدون مرز در مورد نوشته که نهاد‌های حامی از رسانه‌ها در افغانستان تاکید می‌کنند که براساس نورم‌های بین‌المللی، تعهدات حقوق بین‌الملل بشری و از همه بیشتر بر اساس کنوانسیون ژینو، رسانه‌ها و روزنامه نگاران باید از حملات نظامی مصون بمانند.

به نوشته این سازمان، با در نظرداشت تعهدات بین‌المللی نیاز است خشونت‌ها علیه رسانه‌ها و روزنامه نگاران متوقف شود اما سازمان خبرنگاران بدون مرز گفته که رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان به دلیل سکوت نهاد‌های بین‌المللی به خصوص سازمان ملل در مورد کشتار دوامدار خبرنگاران در افغانستان با مایوسی روبرو شده اند.

افغانستان اخیراً شاهد کشته شدن چندین خبرنگار بود.

نخست یما سیاوش گوینده برنامه‌های سیاسی تلویزیون طلوع در یک انفجار در موتر حاملش در کابل جان باخت، اندکی پس از آن الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در لشکرگاه هلمند هدف انفجار ماین مقناطیسی در موترش قرار گرفت و جانش را از دست داد.

به تازگی ملاله میوند خبرنگار و گوینده رادیو تلویزیون انعکاس در جلال آباد از سوی مردان مسلح ناشناس با ضرب گلوله کشته شد و یکروز پس از آن فردین امینی خبرنگار و گوینده برنامه‌های سیاسی تلویزیون آریانا در شرایطی که هنوز روشن نشده است، جان باخت.

سازمان خبرنگاران بدون مرز نوشته که براساس قوانین افغانستان، تامین امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها مسئولیت عمده حکومت است.

به گفتۀ این سازمان برخی تلاش‌ها در این راستا از سوی حکومت صورت گرفته اما این تلاش‌ها در جلوگیری از خشونت علیه خبرنگاران و پیگرد قانونی عاملان خشونت بسنده نبوده است.