انعکاس موضوعات افغانستان در شماری از روزنامه های جهان

آرشیف، شماری از روزنامه های جهان

  • واشنگتن پست

روزنامه واشگتن پست مطلبی را در مورد کشته شدن معاون والی کابل در حمله تررویستی نشر کرده.

محبوب‌الله محبی بر اثر انفجار یک ماین مقناطیسی نصب شده در موترش دیروز کشته شد.

به نوشتۀ واشنگتن پست محبی مقام ارشد افغان است که در چنین حملات کشته می‌شود.

به نوشته مقاله محبی در حالی کشته می‌شود که حملات هدفمند در افغانستان رو به افزایش اند.

در مطلب آمده که در اکثر این حملات، بمب‌های مقناطیسی کوچک در موتر‌های مقامات جابجا شده و منفجر می‌گردند.

روزنامه از کشته شدن معاون شورای ولایتی غور و یک افسر پولیس در کابل در حملات مشابه هم یاد کرده و می‌نویسد، قتل‌های هدفمند در افغانستان بعد از توافق ماه فبروری میان امریکا و طالبان در دوحه به شکل منظم افزایش یافته است.

واشنگتن پست می‌افزاید با وجودیکه نمایندگان حکومت افغانستان و طالبان از دیری در دوحه گفت‌وگو کرده اند این حملات ادامه دارد. روند گفت‌وگوها در دوحه اکنون تا پنجم جنوری متوقف شده.

مسئولیت حمله دیروز را کسی به دوش نگرفته ولی به گفتۀ واشنگتن پست تقریباً مسئولیت همه کشتارهای اخیر را کسی به عهده نگرفته ولی چنین حملات در تمام افغانستان هراس آفریده و اعتماد مردم بر حکومت در بخش برقراری امنیت را خدشه دار ساخته است.

  • وال استریت ژورنال

روزنامه وال استریت ژورنال نیز در مقاله در مورد افغانستان گزارش معلوماتی را در مورد تلاش‌های صلح منتشر کرده و روی تاریخ این گفت‌وگوها روشنی انداخته است. به نوشته روزنامه گفت‌وگوها میان نمایندگان حکومت و طالبان به تاریخ دوازدهم سپتمبر آغاز شد که هدف آن نه تنها ختم جنگ است بلکه آوردن صلح به کشوری است که در آن از بیش از ۴۰ سال به اینطرف جنگ بوده است.

مقاله به توافق ماه فبروری امریکا با طالبان و شرایط آن هم اشاره کرده که براساس آن نیروهای امریکایی در چهارده ماه به شکل تدریجی افغانستان را ترک می‌کنند و طالبان در بدل آن جلو فعالیت‌های شبکه القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی را می‌گیرند.

نویسنده مقاله در ادامه به اهمیت این گفت‌وگوها هم اشاره کرده و نوشته که بزرگ‌ترین چالش برای امریکا این است که افغانستان و عراق به مراکز فعالیت‌های تروریستان مبدل نشوند.

روزنامه به عواقب احتمالی ناکامی مذاکرات نگریسته و نوشته که جنگ وسیله اصلی نفوذ طالبان است و در صورت ناکامی گفت‌وگوهای صلح، خون بیشتر ریخته خواهد شد. وال استریت ژورنال همچنان نوشته که ناکامی این گفت‌وگوها موضوع خروج نیروهای امریکا از افغانستان را نیز پیچیده خواهد ساخت.