جوانب باقی مانده در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران میگویند، برای برگشت احتمالی ایالات متحد به این توافق آمادگی میگیرند.
جو بایدن رئیس جمهور منتخب ایالات متحده که به تاریخ بیستم جنوری سال آینده وظیفهاش را آغاز میکند گفته تلاش خواهد کرد کشورش دوباره در این توافق سهیم شود.
توافق هستهای با ایران موسوم به (برجام) در زمانی امضا شد که بایدن معاون بارک اوباما رئیس جمهور سابق امریکا بود.
اعضای باقی مانده در توافق هستهای جرمنی، فرانسه، بریتانیا، روسیه ، چین و ایران دیروز دوشنبه در یک اعلامیه که به دنبال جلسه آنلاین وزرای خارجه این کشورها صادر شد گفتند، به برگشت ایالات متحده به این توافق پاسخ مثبت خواهند داد.
آنان چشم انداز بازگشت ایالات متحده به برجام را تأیید کرده و بر آمادگی خود به پاسخ مثبت به چنین اقدامی تاکید کردند.
آنها تاسف عمیقشان را از خروج ایالات متحده از این توافق که دو سال پیش صورت گرفت ابراز کردند.
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
بعد از آنکه دونالد ترمپ رئیس جمهور فعلی ایالات متحده در ماه می سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای با ایران خارج شد و تحریمات موسوم به کمپاین فشار حداکثری بر تهران را وضع کرد، سه قدرت اروپایی برای نجات برجام تلاش کرده اند.
ایران به نوبۀ خود به طور تدریجی از مواد توافق هستهای که مقدار و نحوه اورانیوم غنی شده اش را محدود ساخته بود عبور کرده و بعضی فعالیتهای هستهای اش را از سر گرفته است.
تهران گفته که به مواد مندرجه توافق هستهای دوباره زمانی پابند میشود که امریکا و سه قدرت اروپایی وجایب مندرجه خود در این توافق را عملی نموده و کمکهای اقتصادی وعده داده شده بر اساس این توافق را ارایه کنند.
جو بایدن رئیس جمهور منتخب ایالات متحده امریکا
بایدن گفته است اگر ایران به توافق هستهای پابند بماند ایالات متحده در آن مجدداً سهیم میشود و روی نگرانیهای دیگر مانند راکتهای بالستیک ایران و حمایت تهران از گروههای نیابتی منطقه بعداً صحبت خواهد شد.
ایران گفته که برنامه راکتهای بالستیک و پالیسیهای منطقویاش موضوع مورد بحث نیست و واشنگتن و سه قدرت اروپایی باید نخست به وعدههایشان وفا کنند.
جواد ظریف وزیر خارجه ایران بعد از دیدار آنلاین دیروز با وزرای خارجه قدرتهای شریک در توافق هستهای در صفحه توییترش نوشت "مذاکرات مجدد ممکن نیست، ایران به کدام پیمان جدید توافق نخواهد کرد."