لوی سارنوالی افغانستان میگوید که از آغاز سال ۱۳۹۹ تا کنون به دو هزار و ۹۹۰ پرونده خشونت با زنان رسیدگی کردهاست.
این پروندهها شامل انواع خشونت علیه زنان مانند ۱۳۷ مورد قتل، ۲۵۹ مورد تجاوز جنسی و همچنین ۹۸ مورد مجبور کردن به خودکشی، ۲۳ مورد مجبور کردن به فحشا و ۲۹ مورد ازدواج اجباری میشوند. به همین ترتیب، هزار و ۵۰۱ پرونده دیگر مربوط به لتوکوب زنان میشود. ۵۱۷ پرونده دیگر مربوط آزار زنان و انواع خشونتهای دیگر علیه زنان میشود.
براساس ارزیابی لوی سارنوالی، افزایش رسیدگی به پروندههای خشونت به معنای افزایش خشونت در افغانستان نیست. به نظر این اداره، افزایش شمار پروندهها بیانگر رسیدگی بیشتر به موارد خشونت است.
شماری از زنان معتاد به مواد مخدر در ولایت جوزجان 18 January 2016
در گزارش این اداره آمده که امسال میزان خشونتهایی مانند ازدواج اجباری و اجبار به اعتیاد کمتر به ثبت رسیده.
به گزارش لوی سارنوالی، ۳۲۷ نفر در پی رسیدگی به این پروندهها محکوم به زندان یا پرداخت جریمه شدهاند.
براساس گزارش لوی سارنوالی، کابل، بلخ، تخار و هرات در صدر ولایتهای افغانستان از نظر رسیدگی به پروندههای خشونت علیه زنان قرار دارند.
با این همه شماری از فعالان حقوق زن باور دارند که خشونت در برابر زنان بیشتر شده و باید عاملان این خشونتها بازداشت و با آنان برخورد قانونی شود.
سهیلا رضایی فعال حقوق زن در این باره به رادیو آزادی گفت: "من به این اعتقاد هستم که خشونتها بیشتر شده، چون برعلاوه ناامنیهایی که وجود دارد؛ جنگ و کشتار و خشونتهای دیگری که در افغانستان وجود دارد، امسال ما با یک مشکل دیگری به نام ویروس کرونا روبهرو بودیم که بیشتر خانمها در خانههای خود مورد خشونت قرار میگرفتند که شاید ما اصلاً اطلاع نداشته باشیم به نظر من بیشتر شده حتی دو برابر هم شدهاست."
هر چند از دید برخیها خشونت در برابر زنان موضوع نه چندان تازه است اما آن چه همه زنان نگران آن اند افزایش آن در کشور است.
شماری زیادی از زنان در افغانستان به گونههای مختلف مورد خشونت قرار گرفته فعالان حقوق زن باور دارند که زنان افغان از جمع قشر آسیب دیدهاند که حقوق آنان همیشه به گونهای پامال شدهاست.