اداره حفاظت از محیط زیست میگوید در جریان سه ماه اخیر ۵۵۰۰ دوسیه را که در آلودگی هوا نقش داشتند، بررسی کرده که از این میان ۱۷۲ دوسیه به ارزش ۷۲۰ میلیون افغانی جریمه شده و ۱۶۶ بلند منزل نیز مسدود شدند.
بر اساس اطلاعات این اداره بلندمنزلها، حمامها، فابریکههای تولیدی، شهرکها، شفاخانهها رستورانتها، حوضهای آببازی و نانواییها بیشترین آلودگی را در این سرمای زمستان تولید میکنند.
عزتالله صدیقی معین مسلکی اداره حفاظت از محیط زیست میگوید بیشترین تراکم آلودگی هوا در غرب کابل است: "وضعیت آلودگی هوا هنوز هم از حد استندرد بخصوص از دو ماه گذشته بلندتر است. پنج گازی که در الودگی هوا توسط دستگاه محاسبه میکنیم، نشان میدهد که از حالت استندر بلند است."
این اداره میگوید به اساس تلاشهای آنها تا کنون ۱۳۵ بلند منزل و ده شهرک سیستم تصفیه هوا نصب کردهاند.
نمای از بخشی شهر کابل
اما پیشتر معین این اداره گفته بود این بلند منزلها با استفاده از تاریکی شب، سیستمهای تصفیه کنشان را خاموش میکنند.
این در حالی است که آلودگی هوا بیماریهای تنفسی را میان باشندگان پایتخت افزایش داده است.
هادی دریابی باشنده کابل میگوید با رسیدن فصل سرما نفس کشیدن در این شهر دشوار میشود: "آلودگی زیاد است سوختها غیر معیاری است حکومت هیچ توجهی در این مورد ندارد. مردم همیشه از این ناحیه اذیت بودند. همه ساله کسان زیادی بخاطر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
با این حال این اداره میگوید میزان الودگی هوا نسبت به سال گذشته به گونه نسبی کاهش یافته و علت این کاهش را افزایش بارندگیهای امسال میداند.
عزتالله صدیقی معین اداره حفاظت از محیط زیست از پلان پنجسالهیی میگوید که از سوی کابینه تصویب شده که در این پلان بیشتر از ۵۰ عامل الودگی هوا تشخیص شده و تطبیق آن در طولانی مدت سبب کاهش چشمگیر آلودگی هوای پایتخت خواهد شد.
کابل با بیش از پنج میلیون جمعیت یکی از آلودهترین شهرهای جهان است.
هرچند نهادهای حکومتی هرسال از مبارزه جدی با آلودگی هوا خبر میدهند، اما مردم باور دارند که تا کنون تغییرات محسوسی در میزان آلودگی هوا نیامده است.