"بیش از ۶۰ کارمند حکومتی افغانستان به اتهام قاچاق مواد مخدر به حبس محکوم شدند"

دستگیری دو قاچاقبر مواد مخدر

در سه ماه گذشته بیش از شصت تن از کارمندان دولت افغانستان به اتهام همکاری در قاچاق مواد مخدر دستگیر شده اند.

گزارش کاری مرکز عدلی و قضایی مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد که محاکم این مرکز در ماه‌های میزان، عقرب و قوس سال جاری شمسی، ۲۳۵ قضیه قاچاق مواد مخدر را بررسی کرده و ۲۷۸ متهم شامل این قضایا را به حبس محکوم کرده اند.

خالد موحد سخنگوی مرکز عدلی و قضایی می‌گوید، از میان محکومین، ۶۲ تن آنان کارمندان دولتی اند که هنگام قاچاق مواد مخدر دستگیر شده اند و یاهم زمینه انتقال مواد مخدر را برای قاچاقبران فراهم نموده اند.

با این حال، یک گزارش سیگار نشان می‌دهد که در برخی حالات، حکومت افغانستان تلاش کرده تا برخی از قوماندانان پولیس را که در گذشته در کاروبار مواد مخدر دخیل بوده اند، بار دیگر در سمت‌های مهم، به ویژه نهادهای مبارزه با مواد مخدر مقرر نماید، اما فشارهای امریکا و سایر کشورهای تمویل کنند مانع آن شده است.

طارق آرین سخنگوی وزارت داخله به رادیو آزادی گفت، وزارت داخله بررسی ها در رابطه به ادعاهای اداره سرمفتش امریکا از بازسازی افغانستان يا سیگار را آغاز کرده است.

طارق آرین سخنگوی وزارت داخله

او افزود: "وزارت داخله گزارش اخیر سیگار را مطالعه کرده و در این مورد ارزیابی‌های خود را انجام می‌دهیم و پاسخ و نتیجه آن را با رسانه ها و هم وطنان ما شریک می‌سازیم."

مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه کابل در اوایل سال ۱۳۹۹ به اتهام رهبری شبکه‌های قاچاق مواد مخدر دستگیر و زندانی شد.

در سال‌های اخیر ده‌ها کارمند دولت، به شمول قوماندانان پولیس و مامورین میدان‌های هوایی هنگام همکاری با قاچاقبران دستگیر و در زندان به سر می‌برند، اما نهادهای تمویل کننده، به‌شمول اداره سیگار می‌گویند، هنوز نیز اصلاحات لازم در بخش پولیس به وجود نیامده و زمینه فعالیت آزاد برای قاچاقبران وجود دارد.

محمد ظفر معیین قبلی وزارت مبارزه با مواد مخدر می‌گوید، علاقه و تعهد چندان در مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد و این بی‌علاقه‌گی سبب افزایش کاروبار مواد مخدر شده است.

او افزود: "از گذشته تا حال دولت افغانستان به مبارزه با مواد مخدر تعهد جدی نداشته، زیرا اگر مبارزه جدی صورت می‌گرفت، حال سطح قاچاق به این حد نمی‌رسید. یک تعداد حلقات مافیایی، به شمول طالبان اند که از مواد مخدر نفع می برند، اما هیچ کس به مبارزه با آن علاقه ندارد و سبب بدنامی افغانستان شده است. مواد مخدر هم در داخل و هم در خارج به صحت مردم ضربه زده است."

انتقادها بر کمکاری دولت افغانستان و نبود جدیت در مبارزه با مواد مخدر در حال است که همکاری‌های بین‌المللی با حکومت افغانستان در بخش مبارزه با مواد مخدر در مقایسه به سال‌های گذشته کمتر شده است.

در کنار پایان عملیات نظامی نیروهای امریکایی بر کارخانه‌های تولید مواد مخدر، پروژه‌های بدیل معیشیت ایالات متحده نیز در افغانستان متوقف شده است.

Your browser doesn’t support HTML5

"دستگیری بیش از ۶۰ کارمند حکومتی افغانستان به اتهام قاچاق مواد مخدر"