اموال وارداتی تاجران در بندر آقینه در روزهای آینده با قطارآهن به اندخوی خواهد آمد.
دُر تاج یما خالقی ولسوال خان چهارباغ فاریاب به رادیو آزادی میگوید، کار احداث راه آهن تکمیل و در روزهای پیشرو به بهرهبرداری سپرده خواهد شد: "به طول ۲۴ کیلومتر راه اصلی این خط آهن و ۶ کیلومتر راه فرعی یا مربوط استیشن اندخوی میباشد که جمله ۳۰کیلومتر بوده از کار پروژه هشت فیصد باقی مانده آنهم بخاطر حل مشکلات استملاک زمینها بوده که به تعویق افتیده."
خانم خالقی همچنان میگوید ساخت این راه آهن را وزارت صنایع و ارتباطات ترکمنستان به عهده دارد و بودجه آن حدود ۲۱ میلیون دالر است که توسط اداره راه آهن افغانستان تمویل میشود.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری اندخوی گسترش راه آهن را گام نیک میپندارند.
حاجی عبدالرشیدخان غیاثی معاون اتاق تجارت اندخوی در صحبت با رادیو آزادی گفت که امتداد خط آهن به ولسوالی اندخوی کار را برای تاجران آسان خواهد کرد: "آمدن خط آهن از ترکمنستان تا به آقینه و از آقینه تا به اندخوی بسیار سهولتها را به بار میاورد از آقینه تا به اندخوی ۳۵کیلومتر راه است. حالا از آنجا تا ۳۵کیلومتر که خط آهن میرسد فایده هایی دارد. چون فی تُن ۱۰ دالر تاجران ما میپردازند. حالا از خود شهر که استیشن دارد تاجران اموال شانرا بدست آورده میتوانند."
برخی از تجاران به شمول عبدالرشید غیاثی معاون اتاق تجارت اندخوی از نبود خدمات معیاری در قسمت بارگیری و تخلیه در ریاست خط آهن آقینه انتقاد میکنند.
آنان از مسئولان میخواهند تا خدمات معیاری را فراهم سازند.
با تلاشهای زیاد رادیو آزادی موفق به گرفتن دیدگاه ریاست خط آهن بندر ٖآقینه در این مورد نشد.
اما برخی کارشناسان امور اقتصادی و تجارتی میگویند در صورت ارائه خدمات درست برای تاجران و با توسعۀ خط آهن به اقتصاد کشور تأثیر مثبت خواهد انداخت.
محمد ایوب مخدوم استاد پوهنتون جوزجان و کارشناس امور تجارت و اقتصاد چنین گفت: "وقتی که خط آهن به بهرهبرداری سپرده شود ولایات شمال را به کشورهای ترکمنستان، ازبیکستان و تاجیکستان و همچنان به آسیای میانه وصل میکند. با بهرهبرداری خط آهن اشتغالزایی را به وجود میآورد و افزایش سرمایه گذاری میشود به خصوص در شمال افغانستان."
مخدوم همچنان میگوید در صورت وصل خط آهن آقینه به بندر حیرتان و اسلام قلعه در هرات ولایاتهای شمالی کشور به نقاط مهم تجارتی مبدل خواهد شد.