شورای امنیت ملی افغانستان از دریافت نامۀ مشترک از سوی مقامهای ارشد و شخصیتهای سیاسی در مورد نگرانیهای امنیتی خبر داده است.
برخی از مقامهای عالی رتبه و چهرههای سیاسی از حکومت افغانستان انتقاد کردهاند که شمار محافظان آنها را در یک اقدامی به گفتۀ آنها غیرمنطقی و تبعیضآمیز کاهش داده است.
این مقامها در یک نامۀ مشترک به رئیس جمهور اشرف غنی گفته اند که کاهش شمار محافظان آنها در صورتی قابل قبول است که تهدید متوجه آنها نبوده و وضعیت امنیتی کشور قابل اطمینان باشد.
در این نامه گفته شده که کاهش شمار محافظان به گروههای دهشتافگن موقع حملههای بیشتر را مساعد میکند، آنها هشدار دادهاند که در این صورت حکومت مسئول هرنوع حمله بر آنها خواهد بود.
رحمتالله اندر سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان میگوید، آنها این نامه را دریافت کردهاند و تدابیر قابل اطمینان را برای تامین امنیت این مقامها روی دست گرفته.اند.
اندر گفت: "نامۀ از سیاسیون و بزرگان جهادی را که عنوانی رئیس جمهور نوشته شده به دفتر ما رسیده است و بخاطر نگرانیهای امنیتی و تامین نیازمندیها در این راستا اجرات لازم گرفته شده و امنیت فزیکی آنها تامین است. پیش از این برای تامین امنیت این چهرههای سیاسی و جهادی سال چهار میلیارد افغانی به مصرف میرسید اما اکنون پس از اصلاحات لازم این هزینه به ۱.۲ میلیارد افغانی کاهش یافته که حکومت آن را میپردازد."
شورای امنیت ملی افغانستان در رابطه به این که به چی تعداد محافظان سیاسیون و شخصیتهای جهادی را کاهش داده معلومات نداده است، اما براساس برخی گزارشهای تایید ناشده، چهارهزار کارمند امنیتی این ریاست که وظیفهشان حفاظت این افراد است، کاهش یافته اند.
این نامۀ اعتراضی که یک کاپی آن در رسانههای اجتماعی هم نشر شده از سوی محمد یونس قانونی و کریم خلیلی معاونان پیشین، مارشال عبدالرشید دوستم، صلاحالدین ربانی وزیر خارجه پیشین، محمد محقق معاون پیشین ریاست اجراییه، احمد ضیا مسعود نماینده فوق العاده پیشین رئیس جمهور، سید حامد گیلانی و ذبیحالله مجددی شخصیتهای جهادی نوشته شده است.
در این نامه، نامهای گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی و عبدالرب رسول سیاف چهره شناخته شده جهادی هم گرفته شده، اما این دو تن در کنار نامهایشان امضاء نکردهاند.
رحمت الله اندر سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان میگوید، برخی از این افراد بیشتر از صد محافظ دارند و به گفتۀ او اگر آنها نیاز به محافظان بیشتر دارند باید از پول شخصی خود بگمارند.
آقای اندر گفت: "در محافظان آنها تغییر نیامده، مثلا کریم خلیلی ۱۲۵ محافظ دارد، محافظان محمد محقق ۱۵۰ نفر اند و همچنان از مارشال عبدالرشید دوستم به ۱۸۰ تن میرسد اگر که آنها و برخی از شخصیتهای جهادی میخواهند که محافظان بیشتر داشته باشند میتوانند از پول شخصی خود از تصدی محافظت عامه سرباز استخدام کنند."
چهرههای سیاسی و جهادی در حالی در مورد تامین امنیتشان ابراز نگرانی کردهاند که حملههای هدفمند در این اواخر در نقاط مختلف افغانستان افزایش یافته است.
در این اواخر برعلاوه کارمندان دولتی شماری از خبرنگاران، فعالان مدنی و علمای دینی هم هدف حملهها قرار گرفته و جانهایشان را از دست دادهاند.
حکومت افغانستان میگوید، گروه طالبان قطعه «عبیده کاروان» را ایجاد کرده که حملههای هدفمند را انجام میدهد. اما طالبان دست داشتن در اینگونه حملهها را اخیراً با نشر اعلامیه رد کردند.