مسئولان برنامۀ ملی میثاق شهروندی در بدخشان میگویند که آنان در سطح محلات از افراد ثروتمند پول جمعآوری میکنند و به افراد فقیر توزیع میکنند.
حبیبالله ۳۷ ساله ساکن قریه فقیرآباد ناحیه پنجم شهر فیض آباد مرکز ولایت بدخشان است.
حبیبالله میگوید که بافامیل ۶ نفریاش دور از شهر در یک خانه گلی یک اتاقه زندگی میکند.
او میافزاید که با آمدن فصل سرما هیچ منبع عایداتی ندارد و اکنون نان برای خوردن و مواد سوخت برای گرم کردن ندار و هرلحظه انتظار کمک را میکشد.
او میگوید: "من کسب و کار ندارم، بیکار هستم. در گرمیها مردیکاری میکنم. حالی زمستان است کار نیست بیکار هستم و چهار فرزند و خودم خانمم همه بیکار چیزی برای خوردن ندارم. خدا خیرشان بدهد که یک مقدار کمک به من کردند."
جریان کمک رسانی برای مردم از سوی شورای انکشافی در ولایت بدخشان
خان جان رییس شواری انکشافی قریه فقیر اباد ناحیه پنجم شهرفیض اباد مرکز ولایت بدخشان است.
به گفته او ازطریق کمیته تحلیل معیشت دراین شورا توانسته اند که باجمعآوری اعانه از افراد ثروتمند، سطح فقرا و نیازمندان محل شانرا به گونه قابل ملاحظه ای کاهش داده است.
جریان کمک رسانی برای مردم از سوی شورای انکشافی در ولایت بدخشان
به گفتۀ وی در طول زمستان آنان دهها خانوادۀ فقیر و نیازمند را در روستای فقیر آباد از طریق این برنامه زیر پوشش گرفته و مواد غذایی و غیرغذایی توزیع نموده اند.
او میگوید: "این برنامه بسیار خوب است. در طول شش ماه ما برای مردم درباره جمع کردن اعانه آگاهی دادیم . خوشبخانه ۱۴۰ خانه که در قریه فقیرآباد مربوط ما است باما همکار است. کمیته ما که مواد را جمع کردند در ذخیرهگاه که داشتیم جمع کردیم برای ۱۳ نفر فقیرترین قریه مان توزیع کردیم."
از آغاز برنامۀ ملی میثاق شهروندی در چوکات شوراهای انکشافی بدخشان کمیتههای زیر نام تحلیل معیشت ایجاد شده است که این کمیتهها با جمعآوری اعانه از افراد ثروتمند روستاها، افراد فقیر و نادار را کمکرسانی میکنند.
عبدالولی معروفی، مسئول برنامهی ملی میثاق شهروندی در بدخشان است.
او میگوید که این کمیته با دسته بندی ساکنان روستاها در سه کتگوری، کمکهای جمع شده را به خانوادههایی که در کتگوری فقرا قرار میگیرند، توزیع میکند.
به گفتۀ مسئول برنامۀ ملی میثاق شهروندی خانوادههای که کمک دریافت میکنند، کسانی هستند که مصونیت غذایی ندارند، فقیر هستند و این ها توسط اعضای شورا شناسایی میشوند و برای شان کمک صورت میگیرد.
او میگوید: "اینها کسانی هستند که مصونیت غذایی ندارند، مشکلات غذایی دارند و این افراد توسط مردم قریه به اساس فرمول که وجود دارد توسط شوراها و مردم محل خودشان شناسایی تنظیم میشوند و شامل کمکها بشردوستانه مردم محل میگردند."
در بدخشان هشت ولسوالی از میان ۲۷ ولسوالی تحت پوشش برنامه میثاق شهروندی است.
در این هشت ولسوالی ۶۱۶ شورای انکشافی ایجاد شده است و در تمامی این شوراها کمیته تحلیل معیشت نیز فعال اند.
به گفته مسئولان برنامه ملی میثاق شهروندی با آغاز فعالیت این برنامه در تمام ولسوالیهای بدخشان این روند را آنان دنبال کرده و زمینههای خوبی را برای کمکرسانی به نیازمندان تا سطح روستاها انکشاف میدهند.
مسئولان برنامۀ ملی میثاق شهروندی میگویند که آنان با این کارشان میتوانند هم فرهنگ معاونت را در میان مردم نهادینه بسازند و هم در دراز مدت مردم را از کمکهای کشورهای بیرونی نجات دهند.