کریسچن ساینس مانیتور: آیا طالبان نسبت به‌مذاکرات صلح جدی هستند؟

شماری از روزنامه‌های جهان

کریسچن ساینس مانیتور

روزنامۀ کریسچن ساینس مانیتور مطلبی را تحت عنوان "جنگ یا گفتگو" نشر کرده.

روزنامه به نگرانی‌های شگوفه صدیقی رئیس تلویزیون زن در کابل اشاره کرده است.

روزنامه می‌نویسد که افزایش قتل‌های هدفمند در کابل و دیگر شهر‌های افغانستان توام با روند بطی صلح و تسریع پروسۀ خروج نیروهای امریکایی، بانو صدیقی را نسبت به یک آیندۀ صلح‌آمیز ناامید کرده است.

افغانستان در این اواخر گواه حملات هدفمند بوده که در نتیجۀ آن چندین تن شامل روزنامه نگاران، فعالان مدنی و مقامات کشته شدند.

روزنامه در بخشی از مطلب این سؤال را مطرح کرده که آیا طالبان به مذاکرات صلح جدی هستند؟

کریسچن ساینس مانیتور در ادامۀ مطلب به نقل از خانم صدیقی می‌نویسد که طالبان تغییر نکرده اند.

او گفته که طالبان، روزنامه نگاران و فعالان مدنی را به خاطری هدف قرار می‌دهند که آنها صدای رسای ملت هستند.

روزنامه در ادامه به نقل از مایکل سیمپل کارشناس سیاسی می‌نویسد که طالبان به این خاطر فعالان مدنی را از صحنه خارج می‌کنند که این گروه می‌خواهد خود را برای گرفتن قدرت در آینده آماده کند.

سیمپل به کریسچن ساینس مانیتور گفته که قتل‌های هدفمند از یک طرف به نفع طالبان وحشت ایجاد می‌کند و از سوی دیگر اعتماد مردم را به حکومت ضربه می‌زند.

طالبان دست داشتن شان را در حملات هدفمند رد کرده اند.

واشنگتن پُست

روزنامۀ واشنگتن پُست در مطلبی در بارۀ افغانستان می‌نویسد، گفتگوها متزلزل است، خشونت افزایش یافته و نیروهای امریکایی خارج می‌شوند.

روزنامه درادامه سؤال کرده که آیا حکومت افغانستان می‌تواند در برابر فشارها ایستادگی کند؟

در مطلب می‌خوانیم که ابهام در گفتگوهای صلح، قتل‌های هدفمند و موضوع خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نگرانی را در کشور تا حدی افزایش داده که از رئیس جمهور محمد اشرف غنی خواسته می‌شود تا از قدرت کنار برود و حکومت موقت روی کار آید.

روزنامه به نقل از جعفر مهدوی عضو پیشین ولسی جرگه نوشته است که یگانه راه آب شدن یخ‌های فعلی ایجاد حکومت موقت است.

واشنگتن پُست به بیانیۀ راس ویلسن شارژافیر سفارت امریکا در کابل اشاره کرده که گفته است، امریکا طرفدار حکومت موقت در افغانستان نیست.

آقای ویلسن گفته که نتایج مذاکرات صلح افغانستان به افغان‌ها بستگی دارد و ایالات متحده می‌خواهد که این نتایج انعکاس دهنده آرزو ها و آرمان های مردم افغانستان باشد.

روزنامه می‌نویسد که مرحلۀ نو گفتگو‌های صلح در دوحۀ قطر هفتۀ گذشته به دلیل عدم بازگشت دو تن از اعضای ارشد هیئت مذاکراتی طالبان از پاکستان با بن بست رو به رو شد.

محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در پیامی به رادیو آزادی، تأخیر در گفتگو‌های صلح را رد کرده و گفته که وقفه در گفتگوها برای مشورت در تمام جهان معمول است.

اما واشنگتن پُست به نقل از منابع هیئت مذاکراتی جمهوری اسلامی افغانستان نوشته که روند گفتگو ها بنابر غیابت دو مذاکره کنندۀ مهم طالبان با کُندی مواجه شده است.