"تداوی عالیه مبتلا به پولیو بی‌نتیجه بوده است"

آرشیف، تطبیق واکسین پولیو در ولایت کندهار

‎ولایت خان باشنده ولسوالی صبری ولایت خوست می‌گوید که عالیه خواهرزاده ۱۴ ماهه‌اش که یگانه فرزند خانواده‌اش است به بیماری پولیو مبتلا شده است.

ولایت خان روز دوشنبه (۲۹ جدی) به رادیو آزادی گفت که یک پای عالیه فلج و باعث نگرانی خانواده‌اش شده است: "ما بسیار جگرخون هستیم. داکتران تنها رویداد را ثبت کرده‌اند و دیگر هیچ اقدام نکرده‌اند. فقط به ما می‌گویند که دوا می‌دهیم، اما فایده نمی‌کند."

ولایت خان می‌گوید خواهرزاده‌اش را برای درمان به شفاخانه‌ها و نزد داکتران برده، اما این بیماری درمان ندارد.

وزارت صحت از امروز برای پیشگیری از چنین بیماری غیرقابل درمان کودکان کارزار پنج‌روزه واکسیناسیون را در سراسر کشور آغاز کرده است.

غلام‌دستگیر نظری، رئیس بخش معافیت کتلوی این وزارت به رادیوآزادی گفت که در این کارزار ۹.۵ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین می‌شوند: "کمپاین ما امروز در ۳۴ ولایت افغانستان آغاز شده است. این کمپاین سرتاسری زمستانی ما است. اطفال مورد هدف ما ۹.۵ میلیون طفل خواهند بود که شامل تمام ولایات افغانستان می‌شود و برایشان واکسین تطبیق می‌شود."

آقای نظری می‌گوید که بیش از ۲.۵ میلیون کودک دیگر در مناطق تحت کنترول گروه طالبان از این برنامه محروم خواهند ماند، چرا که این گروه اجازه واکسیناسیون خانه‌به‌خانه را نمی‌دهد.

آرشیف، تطبیق واکسین پولیو در ولایت جوزجان

او می‌گوید این تعداد کودکان عمدتاً در ولایت‌های شرقی و جنوبی هستند.

اما محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در صفحه تویترش نوشته که ملا برادر، رئیس این دفتر با مسئولان سازمان صحی جهان در بخش آسیا صحبت کرده و از اجرای واکسیناسیون پولیو مطابق اصول اطمینان داده است.

‎پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی نظامی این گروه به رادیو آزادی گفته بود که اصول اجرای واکسیناسیون در ولایت‌های هلمند، کندهار، زابل و ارزگان این است که کودکان باید در مساجد واکسین شوند.

به گفته آقای مجاهد، پیش از این در هنگام کارزار واکسیناسیون در مناطق تحت کنترول آنها استفاده استخباراتی شده و معلومات جمع‌آوری می‌شد، به همین خاطر این اصول را وضع کرده‌اند.‎

‎این در حالی است که مسئولان وزارت صحت عامه افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی از ثبت ۵۶ مورد ابتلا به بیماری فلج کودکان خبر داده‌اند.

‎آنها خواستار همکاری خانواده‌ها در اجرای این کارزار واکسیناسیون شده‌اند.

آرشیف، تطبیق واکسین پولیو در ولایت کندهار

‎عبدالله احمدزی باشنده شهر کابل و بادام احمدزی باشنده ولایت ننگرهار که خود پدران خانواده‌های‌شان هستند همکاری خانواده‌ها را در اجرای این کمپاین ضروری می‌دانند: "هرگاه واکسین ضد پولیو برای کودکان ما تطبیق نشود، کودکان ما آینده خوب نخواهند داشت."

"ما همیشه به کودکان خود واکسین ضد پولیو را تطبیق می‌کنیم، اما به سبب نبود آگاهی عامه هنوز هم برخی خانواده‌ها کودکان‌شان را واکسین نمی‌کنند. باید کودکان واکسین شوند تا از فلج شدن در امان باشند."

‎افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان هستند که بیماری فلج کودکان در آن ریشه‌کن نشده است.

‎به همین دلیل، کارزار واکسیناسیون فلج کودکان هر سال در افغانستان راه‌اندازی می‌شود.