قریشی از اداره بایدن خواست تا به توافق صلح با طالبان پایبند باشد

شاه محمود قریشی وزیر خارجۀ پاکستان

وزیر خارجه پاکستان از حکومت جدید امریکا خواسته است به توافق صلح با طالبان پایبند باشد

وزیر امور خارجه پاکستان اولین مقام ارشد پاکستان است که از دولت جدید امریکا خواسته است تا به توافق صلح با طالبان پایبند باشد.

شاه محمود قریشی در مصاحبه اخیر خود با تلویزیون الجزیره گفته است، دولت پاکستان امیدوار است که ایالات متحده در مذاکرات صلح افغانستان به شکل وسیعی نقش داشته باشد.

آقای قریشی تاکید کرده که حکومت جدید امریکا به توافق که با طالبان امضا کرده، پایبند باشد.

آقای قریشی گفتگوها میان دولت افغانستان و طالبان را یک دستاورد بزرگ خوانده و گفته است که پاکستان سهم بزرگی در این گفتگوها داشته است.

دولت افغانستان تا کنون درمورد اظهارات آقای قریشی چیزی‌ نگفته است، اما مولوی عطاالله لودین، عضو هیئت صلح افغانستان به رادیو آزادی گفت که این توافق‌نامه به طالبان امتیاز زیادی داده و دولت افغانستان به حاشیه کشانده شده است.

د افغانستان د سولې د مرکچي پلاوي یو غړی مولوي عطا الله لودین وايي، هغه تړون تر ډېره طالبانو ته امتیازات ورکړي وو.

او گفت انتظار دارد دولت جدید ایالات متحده توافق‌نامه را ارزیابی کند.

پیش از این، محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفته بود که توافق صورت گرفته بین ایالات متحده و طالبان واضح نیست.

او همچنان گفت که اگر دولت جدید ایالات متحده نیروهای خود را از افغانستان بیرون کند، باید منافع متقابل در نظر گرفته شود.

چند روز پیش انتونی بلینکن نامزد وزیر خارجه حکومت جدید امریکا در مجلس سنای این کشور گفت که آنها توافق‌نامه صلح با طالبان دوباره بررسی می‌کنند.

او گفت می‌خواهد بداند که در متن توافق‌نامه چه مواردی ذکر شده است.

آقای بلینکن همچنان گفت اگر در این توافق نامه دستاوردهای گذشته حفظ نشود، موثر نخواهد بود.

اما طالبان می‌گویند که اجرای توافق‌نانه با ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ افغانستان بسیار مهم است.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، به رادیو آزادی گفت که اصلی ترین مانع مذاکرات بین‌الافغانی عدم اجرای توافق‌نامه میان این گروه و ایالات متحده است.

د طالبانو د سیاسي دفتر ویاند محمد نعیم

وی گفت: "راه حل اجرای توافق‌نامه، آزادی زندانیان طالبان و بیرون کردن نام‌های آن‌ها از فهرست‌های سیاه است."

خروج نیروهای خارجی از افغانستان، قطع ارتباط طالبان با القاعده و سایر گروه‌های تروریستی، عدم استفاده از خاک افغانستان علیه امریکا و متحدانش، آغاز مذاکرات مستقیم میان طالبان و حکومت افغانستان به منظور دستیابی به یک آتش بس دایمی و سراسری از جمله مهم‌ترین موارد توافق صلح میان امریکا و طالبان است که در "۲۹ فبروری سال گذشته" امضا شد. اما امریکا و دولت افغانستان طالبان را متهم به نقض این توافق و افزایش خشونت‌ها ساخته اند. البته طالبان نیز اتهام مشابه را بر نیروهای امریکایی وارد کرده اند.