در شهر تالقان مرکز ولایت تخار به طول نزدیک به ۱۵ کیلومتر کار یک کانال آب بنام جوی دراز آغاز گردیده است.
به گفته مسئولان محلی، هزینه این پروژه به ۳۵۰ هزار دالر آمریکایی میرسد که از سوی بانک انکشافی جرمنی پرداخته میشود. در جریان کار این پروژه برای ۳ هزار نفر زمینه کار نیز مساعد میگردد.
انجنیر صبغتالله نظری رئیس احیاء و انکشاف دهات تخار میگوید که کار این پروژه در مدت ۱۸ ماه به پایان میرسد: "پروژه که کارش آغاز شده پروژه کانال جویدراز است. با تطبیق این پروژه ۴ هزار ۴۰ جریب زمین که در مسیر کانال قرار دارند، آب کافی بهدست میآورند که از یک فصله به دو فصله تبدیل میشوند. درضمن ۶۸۰ جریب زمین بایر نیز آبیاری میشود و در مدت ۱۸ ماه کار این پروژه تکمیل میشود."
مسئولان محلی تخار میگویند که در منطقه کنج علیبیک شهر تالقان از سالها به اینسو به دلیل نبود آب دهقانان از زمینهای زراعتیشان یک فصل حاصل میگرفتند، اما با تکمیل این پروژه دهقانان میتوانند که زمینهای زراعتیشان را در یکسال دو فصل کشت کنند.
مولوی عبدالله قرلق والی تخار گفت: "زمینهای که اصلاً از آن یک فصل حاصل گرفتن نمیتوانستن. بعد ازاینکه این کانال به بهره برداری سپُرده شود، دو فصله میتوانند از زمینهایشان استفاده بکنند. همچنین محصولات زراعتیشان بالا میرود. برای یکتعداد بزرگ زمینه کار و اشتغال مساعد میگردد. سطح اقتصاد مردم هم بالا میرود."
باشندگان منطقه گنجعلیبیک تالقان که از سالها به اینسو با نبود آب مواجه هستند. از آغاز کار این کانال آب اظهار خُرسندی میکنند.
خیرالله ۴۰ ساله یکی از باشندگان قریه گوره پوست خور شهرتالقان گفت: "کار همین پروژه که در منطقه ما آغاز شده است ما مردم خیلی خوشحال هستیم. منطقه ما خیلی کمآب است و با بسیار مشکلات روبهرو هستیم، و حالا خیلی خوشحال هستیم که به ما مردم جوی آب جور میشود."
با اجرای این پروژه به صدها تنِ از مردم محل نیز زمینه کار مساعد گردیده است.
سید اسدالله ۳۰ ساله که هم اکنون در این پروژه کار میکند گفت: "ما از دولت تشکر میکنیم که بهخاطر آبادی و سهولت مردم کار میکند و من تشکر میکنم از دولت که کار این پروژه را آغاز کرد. در این پروژه برای ما مردم کار هم پیدا شده است."
مسئولان محلی تخار میگویند که کار این کانال آب از منطقه خطایان شهرتالقان آغاز و در قریه گوره پوست خور تالقان به پایان میرسد، که در این فاصله باشندگان ۲۱ قریه از آب آن مستفید میشوند.
تخار در زون شمالشرق یکی از ولایتهای زراعتی کشور بهحساب میرود، براساس معلومات ۸۰ درصدِ از ساکنان این ولایت مشغول زراعت و مالداری هستند و در آمد بیشتر از مردم وابسته به همین دو بخش است.