اداره تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان (اترا) گفته که به دلیل ناامنی ۱۶۲ آنتن مخابراتی تخریب شده و ۱۴۶ آنتن دیگر آسیب دیدهاند.
به گفته مسئولان این اداره در پی تخریب این آنتنها ۱۵ میلیون دالر به بخش مخابرات زیان مالی وارد شده است.
آنها از تهدید امنیتی علیه ۱۲۰۰ آنتن مخابراتی برابر با ۱۷ درصد کل آنتنهای مخابراتی در ۱۳۹۹ سخن گفتهاند.
اداره اترا از طرفهای جنگ خواسته که در راستای حفاظت از سرمایههای اقتصادی براساس برنامه ۱۰۰ سال آینده این اداره، همکاری کنند.
آرشیف، تخریب یک آنتن مخابراتی در ولایت غزنی
اما گروه طالبان مسئولیت تخریب این شمار آنتنهای مخابراتی را نمیپذیرد. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این گروه به رادیوی آزادی گفت که افراد طالبان به استثنای شبکه مخابراتی دولتی سلام، آنتنهای هیچ شبکه مخابراتی را هدف قرار ندادهاند: "اول که این شمار آنتن از بین نرفته است. این ادعا درست نیست."
به گفته آقای مجاهد، به استثنای مواردی در جنگ، هیچ شبکه مخابراتی، به جز آنتنهای شبکه سلام، بگونه عمدی هدف قرار نگرفته است.
شبکه مخابراتی دولتی سلام در سال ۱۳۹۲ آغاز به فعالیت کرد.
اما آنتنهای شبکههای مخابراتی چرا تخریب میشوند؟
عبدالباری عارض
عبدالباری عارض، کارشناس ارتباطات به رادیوی آزادی گفت: "دو علت عمده دارد. یکی اینکه در ولایتها و مناطق دور دست طالبان تلاش میکنند که از این تاورها مالیه بگیرند. در مورد آنهایی که مالیه پرداخت نمیکنند، این مشکل به میان میآید. دوم اینکه آنها فکر میکنند به وسیله تاورها مناطق طالبان شناسایی و هدف قرار میگیرند."
تخریب آنتنهای شبکههای مخابراتی خبر تازهای نیست، اما تخریب این شمار آنتن مخابراتی در یک سال و رسانیدن زیانهای مالی شبکههای مخابراتی را نگران کرده است.
تلاش رادیو آزادی برای دانستن نظر مسئولان شبکههای مخابراتی در این مورد به نتیجه نرسید.
پیش از این باشندگان شماری از ولایتها گفتهاند که شبکههای مخابراتی در ساعات شب کار نمیکنند و دلیل این کار هم ایجاد محدودیت از سوی طالبان بر این شبکهها خوانده شده است.