هشت صبح روی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تمرکز کرده است

روزنامه‌های کابل

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح سرمقاله‌اش را در رابطه به بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان و روند صلح نوشته است.

در ادامهٔ سرمقاله آمده است که به اساس توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان، نیروهای امریکایی باید تا ماه می سال جاری میلادی افغانستان را ترک کنند اما به گفته نویسنده هرگاه روند صلح میان امریکا و طالبان نتیجه ندهد، ممکن شمار نیروهای خارجی در ماه می در افغانستان بیشتر شود.

سرمقاله نویس تاکید کرده است، زمانی‌که جنگ میان نیروهای افغان و طالبان شدت گرفت و از مذاکرات هم خبری نیست پس برای امریکا خوب‌ترین تصمیم متوقف ساختن مذاکرات و روند بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان است.

به باور نویسنده روزنامه این بخاطری تصمیم منطقی است که شرایط توافقنامه دوحه برای بیرون شدن کامل نیروها از افغانستان مناسب نیست و هنوز هم ترس افزایش خشونت‌ها در این کشور وجود دارد و تخمین می‌شود که شدت جنگ در بهار آینده بیشتر شود.

  • هیواد

روزنامه دولتی هیواد به مساله تمدید ماموریت نیروهای بین‌المللی در افغانستان اشاره کرده است.

روزنامه در ادامه نگاشته است که حالا در مورد وضعیت جاری در افغانستان به سطح بین‌المللی تصمیم گرفته می‌شود و قرار است فردا چهارشنبه و پس فردا ناتو در نشستی روی اجندای بیرون کردن نیروهایش از افغانستان غور کند.

در سرمقاله تاکید شده که نگرانی‌ها به سطح داخل و خارج این است که طالبان به جای صلح، جنگ و حمله‌های‌شان را گسترش داده‌اند و در این حمله‌ها بیشتر جوانان هدف قرار می‌گیرند که در۲۰ سال گذشته به ارزش مردم‌سالاری آگاه بوده و تحصیلات عالی دارند.

به گفته نویسنده این همان هراس‌افگنانی اند که در کشورهای همسایه افغانستان پرورش یافته و تقویت شده‌اند که به گفته نویسنده به همین خاطر به ادامه حمایت نظامی جامعه جهانی به از افغانستان اولویت داده شده است.

  • مسیر

روزنامه مسیر مطلب‌اش را در مورد خسارات وارد شده ناشی از آتش‌سوزی در گمرک اسلام‌قلعه هرات نوشته است.

نویسنده مطلب نگاشته است که در‌ این آتش‌سوزی به صدها لاری و تانکر حریق شده و بسیاری هم به غارت برده شده‌اند که به اساس معلومات اولیه از این بابت بیش از صد میلیون دالر به تاجران خساره وارد شده است.

در سرمقاله مسیر آمده است، با وجودی‌که این یک بحران بزرگ بوده و بر زندگی اکثر افغانان تاثیرگذار است اما حکومت با آن بسیار سرد برخورد می‌کند و برای حل این مشکل گام اساسی برنداشته است.

به گفته نویسنده یا این که مقام‌های حکومتی نسبت به این مساله بی خبراند و یا هم در فکر درد و رنج این ملت نیستند.

سرمقاله نویس تاکید کرده است که این گونه برخورد مسوولان حکومتی باعث این خواهد شد که مردم دیگر با حکومت هیچ نوع همکاری نکنند.