کابل: نسخه "دولت انتقالی ائتلافی" کابلوف در تضاد با خود ارادیت‌ افغان‌هاست

ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان

وزارت خارجه افغانستان می‌گوید ضمیرکابلوف نماینده خاص روسیه برای افغانستان در مصاحبه اخیر خود اظهاراتی را مطرح کرده که خلاف واقعیت‌های فعلی افغانستان بوده و در تضاد با اعلامیه های رسمی روسیه قرار دارد.

ضمیرکابلوف در این مصاحبه برای آمدن صلح در افغانستان پیشنهاد حکومت انتقالی ائتلافی را مطرح کرده است و آنرا راهی برای پایان دادن به جنگ در این کشور خوانده.

اما وزارت خارجه افغانستان می‌گوید که تجویز نسخهٔ «دولت انتقالی ائتلافی» از سوی آقای کابلوف در تضاد کامل با خود ارادیت‌ افغان‌ها و واگذار کردن آیندهٔ افغانستان به مردم این کشور قرار دارد.

وزارت خارجه افغانستان همچنان گفته است که مردم این کشور حق و توان آن را دارند تا با ارادهٔ آزاد ملت از طریق انتخابات در مطابقت با قانون اساسی کشور سرنوشت دولت و حکومت خویش را تعیین نمایند.

وزارت خارجه افغانستان در این اعلامیه از روابط دیپلوماتیک افغانستان با تمام کشورهای جهان به شمول روسیه و داشتن عضویت رسمی در سازمان ملل متحد یادآوری کرده است.

این وزارت با اشاره به سخنان ضمیرکابلوف گفته که یک‌چنین دولت را نمی‌توان با گروهی که در پی کسب قدرت از طریق زور و قتل عام مردم خود است و با تروریزم بین‌المللی آشکارا همکاری دارد، و فدراسیون روسیه آن را همچون گروه تروریستی ممنوعه می‌شناسد و تحت تعزیرات شورای امنیت ملل متحد قرار دارد، در یک‌سطح قرار داد.

وزارت خارجه افغانستان این گفته های نماینده خاص روسیه برای افغانستان را رد کرده که طالبان «تقریباً بی‌عیب و نقص» به توافق با امریکا پایبند استند.

وزارت خارجه افغانستان

این وزارت همچنان گفته که طالبان کم از کم چهار تعهد مهم توافق‌نامه با امریکا را که همانا کاهش خشونت‌ها، قطع رابطه با گروه‌های هراس افگن، ادامه گفت‌وگوهای با مفهوم صلح و نه رفتن زندانیان رها شده شان به میدان جنگ می‌باشد را عملی نکرده اند

وزارت خارجه افغانستان این سخنان آقای کابلوف را نیز رد کرده که گویا دولت افغانستان در برابر پیشرفت‌های صلح مانع ایجاد کرده است و در این بخش از رهایی بیش از شش هزار زندانی طالبان یاد آوری کرده که به گفته این وزارت برخی آنان خلاف تعهد طالبان دوباره به میدان جنگ برگشته اند.

شماری از زندانیان گروه طالبان که از زندان پلچرخی کابل آزاد شده اند.

اما طالبان این را نمی‌پذیرند که گویا زندانیان رها شده دوباره به میدان جنگ برگشته باشند.

در اعلامیه اظهارات ضمیرکابلوف در مورد کنترل سه‌ چهارم خاک افغانستان از سوی طالبان نیز نادرست خوانده شده و آمده که راه‌اندازی حملات تروریستی و کشتار مردم در ساحات مختلف به‌معنای کنترل‌ داشتن بر این مناطق نیست.

وزارت خارجه افغانستان در این اعلامیه همچنان گفته است که تناقض دیگر در اظهارات کابلوف این است که از یک‌سو طالبان را گروه «ملی» و داخلی قلمداد می‌کند و در جای دگر می‌گوید که پاکستان طالبان را مورد حمایت و برای‌شان پناهگاه داده است.

تنش در مناسبات افغانستان و روسیه در حالی برانگیخته شده که روسیه تلاش دارد تا پایان ماه فبروری نشست پنج جانبه را به شرکت نمایندگان امریکا، چین، روسیه، پاکستان و ایران در مسکو برگزار کند.

خبرنگار آزاد رادیوآزادی در اسلام آباد می‌گوید که ضمیرکابلوف به خاطر همین نشست به هدف جلب حمایت اسلام آباد به پاکستان رسیده است.

همین گونه قرار است در هفته آینده حنیف اتمر وزیر خارجه افغانستان به مسکو سفرکند.

پیش از این هیئت طالبان نیز در پایان ماه جنوری به مسکو سفر کرده بودند.